Even voorstellen: Ampleon

Even voorstellen: Ampleon Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Eind 2021 is Ampleon aangesloten bij de EMC-ESD vereniging. Ampleon B.V. is een toonaangevend halfgeleiderbedrijf dat RF-power oplossingen biedt voor verschillende markten, zoals draadloze infrastructuur, broadcast en ISM. Het werd opgericht op 7 december 2015 (afgesplitst van NXP) en heeft meer dan 1600 medewerkers in dienst op 16 locaties in Europa, Azië en Noord-Amerika.

Op het hoofdkantoor van het bedrijf in Nijmegen gaan we op twee manieren om met EMC. De eerste heeft betrekking op gezondheid (d.w.z. blootstelling van werknemers aan RF-straling). We gebruiken RF-stralingsmeters om de blootstellingsniveaus te meten. De tweede is ongewenste RF-emissies (bijvoorbeeld op UMTS-frequenties). Een shielding-tent wordt gebruikt om alle uitgestraalde emissies te dempen.

Naast EMC richt Ampleon zich ook op ESD-gevoeligheid en veilige omgang met producten. Het bedrijf heeft verschillende maatregelen genomen om het risico op ESD-schade te beperken, zoals het inrichten van EPA's, het gebruik van shielding bags, het bewust maken van personeel voor ESD-risico’s.

Bovenstaande onderwerpen zijn de reden waarom Ampleon zich heeft aangesloten bij de "EMC-ESD Vereniging" en we hopen waardevolle informatie te vinden onder haar leden. De contactpersoon is Aurelio Bellussi, part time lab manager, ESD/EMC coördinator en karakterisatie engineer.