InnoOSR - Full recovery met een druk op de knop

InnoOSR - Full recovery met een druk op de knop Door: Telerex Nederland B.V.

Innodisk, InnoOSR

Het uitvoeren van een ‘full system recovery’ kan in industriële omgevingen behoorlijk uitdagend zijn. Telerex biedt daarom binnen haar productporfolio de InnoOSR-flashdisks van Innodisk aan. Full recovery is hiermee slechts een kwestie van ‘een druk op de knop’.

Een vastgelopen besturingssysteem of applicatieprogramma kan in een productieomgeving voor grote problemen zorgen en de continuïteit van bedrijfskritische processen in gevaar brengen. In veel gevallen zijn deze storingen lastig op te lossen. “Als aan de andere kant van de wereld een controller in bijvoorbeeld een transportbandsysteem problemen vertoont, dan moet een engineer in het vliegtuig stappen om het OS of het applicatieprogramma naar de standaardinstellingen terug te zetten”, zegt Peter Philips, bij Telerex Product Manager Embedded Systems. “Control-alt-delete of de aan-en-uitknop een paar keer indrukken werkt in een productieomgeving niet.”

De InnoOSR biedt een mogelijkheid voor On-Site Recovery, doordat het systeem met een fysieke knop verbonden is.

Hoe dat werkt?

Michael Touw, Sales Manager bij Innodisk, legt dit uit. “Het besturingssysteem en de noodzakelijke programma’s worden geïnstalleerd op de eerste partitie van de disk. Met een speciaal beheerprogramma van Innodisk geef je vervolgens aan dat er een back-up moet worden gemaakt naar een ‘hidden’ partitie die niet zichtbaar is.” De knop – die via draadjes is verbonden aan een headerpin op de schijf – komt bij een storing van pas. “Door bijvoorbeeld vijf seconden op de knop te drukken, wordt de back-up uit de verborgen partitie op de actieve partitie gezet. Aan het ledlampje op de knop is te zien wanneer dit proces is voltooid. Na een reset start het systeem vervolgens weer op met de standaardinstellingen. Dit werkt zowel onder Windows, als onder Linux.”

 

Voordelen:

  • Lagere onderhoudskosten
  • Recovery sneller uitvoerbaar
  • Geen uitgaande verbindingen, speciale software of aanvullende hardware benodigd

Recovery mogelijkheden:

  • 2,5 inch SATA- en een M.2-2280-uitvoering
  • mSATA- en een M.2-2242-uitvoering

De geboden capaciteit loopt uiteen van 32 GB tot 1 TB.

Voor meer informatie: info@telerex-europe.com