Kennissessie over CE Markering en productaansprakelijkheid

Kennissessie over CE Markering en productaansprakelijkheid Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Op woensdag 11 mei organiseren wij voor de leden van de Nederlandse EMC-ESD vereniging, PLOT- vereniging en EMVT-vereniging een zeer interessante bijeenkomst over het systeem rond de CE-markering en productaansprakelijkheid bij elektronicaproducten.

De nadruk ligt op wetgeving en certificeren van elektronicaproducten met een CE-markering. Voor de elektronica bedrijfsketen in de Benelux gaat dat dus ook direct over productaansprakelijkheid en de level playing field.

Er zijn veel Europese richtlijnen en Nederlandse wetgeving waar producten aan moeten voldoen die in Nederland (of Europa) op de markt worden gezet. Ten eerste zijn alle richtlijnen, wetten, normen en standaarden bedoeld voor veiligheid, gezondheid en milieubescherming. Ten tweede wenst Europa een gelijk speelveld met vrije doorstroom van goederen door de Europese gemeenschap.

Daarvoor wordt een systeem van CE-markering en certificering gebruikt. Deze bijeenkomst legt de focus op dat systeem: op welke wijze wordt de certificering verzorgd, welke aanpak wordt bij de ontwikkeling gevolgd, hoe vindt de handhaving plaats, wat gebeurt er in de praktijk en welke grotere ontwikkelingen zijn er te benoemen?

Programma en aanmelden
Het volledige programma vindt u hier terug. De bijeenkomst vindt plaats bij FHI, Federatie van Technologiebranches in Leusden. U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst door een mail te sturen naar info@emc-esd.nl. Na uw aanmelding ontvangt u van ons nog een bevestiging.