Start Health Innovation Initiative Holland 2019 -2023

Start Health Innovation Initiative Holland 2019 -2023 Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Eind mei heeft de Nederlandse overheid een subsidiebedrag van ongeveer een half miljoen euro toegekend aan het Health Innovation Initiative Holland 2019 – 2023. Dit is een initiatief waarbij meerdere UMC’s, belangenorganisaties en het ministerie van VWS samenwerken aan nieuwe gezondheidsinnovaties.

Het Health Innovation Initiative Holland-platform (HI-NL) moet zorgen voor een nieuwe nationale infrastructuur die ondernemers en de zorgsector gaat adviseren over medische technologie. Daarnaast zal het ook methodologisch onderzoek verzorgen naar betere evaluaties die kunnen resulteren in nieuwe medische evaluatiestandaarden.

Het HI-NL is een publiek-private samenwerking die innovaties binnen de medische technologie wil verbeteren en opschalen. Op dit moment zijn er al meer dan een half miljoen medical devices en evenzoveel gezondheidsapps in gebruik. De organisatie wil deze werkzamer, effectiever en betaalbaarder maken. Het initiatief is afkomstig van een groot aantal Nederlandse organisaties en wordt voorgezet door de hoogleraren Maroeska Rovers (RadboudUmc) en Carl Moons (UMC Utrecht).

Voor meer informatie zie vooral de website van Health Innovation.