Telerex wordt partner van InMotion Helmond

Telerex wordt partner van InMotion Helmond Door: Telerex Nederland B.V.

Telerex kondigt een samenwerking aan met het Helmondse InMotion. Het ambitieuze studententeam van de TU Eindhoven focust op het verduurzamen van de mobiliteit en dan met name tot het snelladen van elektrische voertuigen.

Elektrische voertuigen bieden een mooie mogelijkheid voor mobiliteit om CO² uitstoot te verminderen. Helaas duurt het opladen van de accu’s langer dan het tanken van een auto die rijdt op fossiele brandstof. Op het moment is dit dan ook een van de grootste redenen dat consumenten nog niet de overstap maken naar elektrisch rijden. Consumenten laten zien dat deze drempel er helemaal niet hoeft te zijn is een van de doelen van InMotion. Met als ultieme droom: InMotion wil deelnemen aan de 24uurs race op het circuit van Le Mans met een volledig elektrische raceauto.

Opmerkelijke laadtijd

InMotion ontwikkelt een koeltechnologie op celniveau met als doel 'Electric Refueling' mogelijk te maken, wat betekent dat de oplaadtijd van elektrische voertuigen gelijk wordt aan die van benzineauto's. Deze baanbrekende technologie elimineert de lange wachttijden die normaal gesproken gepaard gaan met het opladen van elektrische voertuigen. Het InMotion studentteam werkt hard aan deze technologische vooruitgang en heeft inmiddels een succes bereikt met een opmerkelijke laadtijd van 3 minuten en 56 seconden!

Toekomstplannen

Het studententeam zet echter door en wil de laadtijd nog verder terugdringen. Hierbij speelt de hulp van partners een belangrijke rol. Telerex zal het team met onder andere kennis, ervaring en financiële middelen ondersteunen om zo op lange termijn te helpen bij de ontwikkeling van een nieuwe batterij.

“Het geheim van het snelle laden zit in het koelen van de batterij. Door het snelladen komt er veel warmte vrij en Telerex kan hierbij uitstek haar kennis op het gebied van klantspecifieke thermal management uitdagingen delen”, aldus Lex van Huuksloot, Business Development Manager en Key Account Manager Thermal Management bij Telerex. Mika van Kempen, Business Development Manager van het studentteam voegt toe:” We kijken uit naar een samenwerking met Telerex. Ze zijn gespecialiseerd in thermal oplossingen en zullen ons ondersteunen bij de nieuwe innovaties aan de auto”.