Terugblik bezoek Metafas

Terugblik bezoek Metafas Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Vrijdag 18 november bracht een kleine groep van onze leden een bedrijfsbezoek aan Metafas in Asten en heeft daar onder begeleiding van Luc van Neer een zeer interessante rondleiding genoten.

Metafas is specialist in het ontwikkelen en produceren van front- en bedieningspanelen voor machines (user interfacing), waarmee een “brug” tussen mens en machine wordt gevormd.

De gehele productielijn hiervan is in eigen huis en men kan daarom het volledige (eind)product van ontwerp tot assemblage fabriceren, met allerlei mogelijkheden van bewerkingen, zoals o.a. zeefdrukken, pick and place, frezen, stansen en graveren.
De unieke combinatievoordelen van een grafische én een mechanische werkplaats in één.
Hierdoor zijn kleine oplages mogelijk en is Metafas in staat om écht maatwerk te bieden.


Een breed productengamma kenmerkt Metafas

Naast frontfolies, touchscreens (membraanschakelaars), en bedieningspanelen is men ook gespecialiseerd in printed electronics.  Door de combinatie van zeefdruktechniek, elektronica en de jarenlange kennis en ervaring hierin, worden allerlei innovatieve toepassingen voor verschillende branches ontwikkeld.

Metafas is in vele marktsegmenten duidelijk aanwezig; denk bijvoorbeeld aan producten voor de medische wereld zoals frontfolies en frontpanelen.
Door het toepassen van flexibele folies in combinatie met elektronica kunnen prachtige resultaten worden bereikt.  Deze worden overigens ook veelvuldig toegepast in industrietakken zoals o.a. de scheepsbouw en procesbesturing.


Metafas streeft een zo hoog mogelijke kwaliteit na en werkt daarom ook volgens het door TÜV Nederland gecertificeerd ISO 9001 kwaliteitssysteem.