Braaten Technology is een Noors bedrijf. Zij voorzien de onderzeese industrie van op afstand bestuurbare hulpmiddelen om goede, efficiënte en veilige werkzaamheden te kunnen garanderen. Kenmerkend voor Braaten Technology is dat ze niet alleen instrumenten creëren, maar zich inzetten voor een duurzamere toekomst voor deze industrie en voor het milieu, door de behoefte aan offshore schepen te verminderen.

Ze zagen de noodzaak van gewichtsbeheersing in deze branche. Daarom hebben ze een nieuw, revolutionair instrument ontwikkeld; de Subsea Load Monitor (SLM), die nauwkeurige dynamische gewichtscontrole mogelijk maakt op een verbazingwekkende diepte, tot wel 6000 meter!

Onderzeese activiteiten maken deel uit van een complexe industrie waarin precisie, betrouwbaarheid en efficiëntie essentieel zijn. Om de meetkwaliteit van de Subsea Load Monitor te behouden zijn compacte rekstrookjes met hoge nauwkeurigheid en duurzaamheid nodig.

Vanwege hun specifieke eisen en de expertise van Zemic heeft Braaten Technology gekozen voor Zemic als leverancier van de ingezette rekstroken. Samen met de engineeringafdeling hebben we een rekstrookje op maat ontworpen voor de Subsea Load Monitor. Zemic is enthousiast om te kunnen bijdragen aan deze gepatenteerde innovatie voor de onderzeese industrie en het potentieel ervan.

Braaten Technology & Zemic Europe

  • Expertise in op afstand bestuurbare oplossingen voor de onderzeese industrie
  • Subsea Load Monitor voor nauwkeurige en veilige onderzeese hijs- en monitoringtaken
  • Ervaren engineers die op maat gemaakte weegoplossingen ontwerpen
  • Hoogwaardige rekstrookjes voor nauwkeurig wegen op variërende onderzeese diepten
  • Draagt ​​bij aan een duurzame toekomst voor de offshore-industrie

Hoe Zemic Europe Braaten Technology adviseerde

Braaten wilde een op afstand bestuurbaar instrument ontwikkelen voor onderwatermetingen dat breed inzetbaar is; op elke afstand, voor exact wegen op grote diepte en geschikt voor zware gewichten. In hun zoektocht naar geschikte rekstrookjes kwamen ze bij Zemic terecht. Zemic is een toonaangevende fabrikant en ontwerper van rekstroken en krachtsensoren. We bieden een volledig assortiment rekstroken en ontwerpen ook producten op maat die waterbestendig zijn en een hoge betrouwbaarheid hebben. Braaten heeft de exacte behoeften met betrekking tot de weegfunctie van de Subsea Load Monitor toegelicht. Zemic ontwierp vervolgens een op maat gemaakt rekstrookje dat voldeed aan deze specificaties van de klant.

Welk Zemic rekstrookje wordt gebruikt?

Rekstroken worden meestal op een oppervlak geïnstalleerd om de uitgeoefende kracht te meten. Gezien de specifieke eisen heeft Zemic een rekstrookje op maat ontwikkeld dat naadloos integreert met de andere noodzakelijke sensoren. Zemic beschikt over een speciaal uitgeruste sensorafdeling, voor het ontwerpen, bemonsteren en produceren van op maat gemaakte rekstroken en krachtsensoren. Dagelijks werken 325 engineers aan deze speciale op maat gemaakte krachtsensor- en rekstrookjesoplossingen. Wij zien het als een uitdaging om voor ieder project de beste weegoplossing te ontwikkelen.

Meer over de Subsea Load Monitor

Wilt u meer weten over de Subsea Load Monitor en Braaten Technology? Bezoekt u dan deze case study.  

Uw weegexpert staat klaar om u te helpen

Voor al uw vragen over de integratie van (op maat gemaakte) rekstrookjes, krachtsensoren, load cells of miniatuursensoren, kunt u gerust contact opnemen met een van onze weegexperts.

Contact Zemic Europe 

en_GBEnglish (UK)