Miranda van Wijk (54) is bijna anderhalf jaar werkzaam als projectmanager bij FHI in de branche Industriële Elektronica. Ze ontfermt zich ook over de ledenadministratie en wil zich ontpoppen als de vraagbaak op dit gebied. “Ik merk dat steeds meer mensen mijn stem en naam herkennen en dat vind ik fijn.”

Door Frank van de Ven

Miranda woont in Woerden, is getrouwd met Tom en moeder van twee volwassen dochters. Nadat ze jarenlang de zorg voor de kinderen op zich nam, rolde ze toen haar dochters ouder werden de commerciële wereld in. Voordat ze bij FHI aan de slag ging, werkte ze als projectmanager in de standbouwwereld. “Wat ik zo leuk vind aan mijn baan is het contact met klanten. Ik ben een echt mensen-mens. Netwerken gaat mij goed af en het is iets waar ik van geniet”, zegt ze.

FHI is een brancheorganisatie. “Dat past goed bij mij, omdat het om kennisdeling gaat”, verduidelijkt Miranda. “We brengen mensen samen en daar voel ik mij erg prettig bij. Ik ben als projectmanager nauw betrokken bij evenementen als het RF Technology event, Telecom Infra en het IT Infra event. Het organiseren van deze bijeenkomsten doe ik graag. Daarnaast houd ik mij bezig met de ledenadministratie.”

Digitale toekomst
Hoewel Miranda relatief kort voor FHI werkt en ze ‘dankzij’ de coronacrisis geen fysieke events kon bijwonen en brancheleden kon ontmoeten, heeft ze zich wel langzaamaan als één van de gezichten van FHI ontpopt. “Het is fijn dat er een wisselwerking is ontstaan tussen de leden en mij. Ik merk dat steeds meer mensen mijn stem en naam herkennen en dat vind ik fijn. Als de pandemie gaat liggen, hoop ik de leden in levende lijve te ontmoeten.”

De coronacrisis zorgde voor een hoop veranderingen binnen FHI en vroeg veel van de organisatie. Er is gekozen voor een digitaliseringsslag. Een keuze die verbazingwekkend gemakkelijk ging en goed uitpakt, stelt Miranda: “De meest recente edities van RF Technology en IT Infra vonden volledig online plaats. Of je nu een online of offline evenement organiseert, is niet eens zoveel anders omdat het bij beide events om communicatie draait. Je moet duidelijke afspraken maken en goed plannen. Ik denk dat de coronacrisis ons met de neus op de feiten heeft gedrukt: de toekomst is een combinatie van fysiek en digitaal.”

Duurzaam
Een grote en belangrijke ontwikkeling binnen FHI is het ledenprofiel waarmee brancheleden hun online vindbaarheid kunnen vergroten. “Deze service bestaat sinds dit jaar en ik wijs graag op het belang ervan. Ik merk dat sommige partijen deze ontwikkeling volop benutten, terwijl andere leden juist een meer afwachtende houding aannemen. Voor een aantal mensen is de digitaliseringsslag waarin we nu zitten nog wat onwennig. Brancheleden profiteren nu in elk geval van de mogelijkheden van het ledenprofiel dat gratis is. Wees niet bang om het profiel te vullen en te experimenteren met de mogelijkheden ervan. Je kunt nieuwe klanten aanboren door je online te profileren.”

Miranda zelf heeft de technologische ontwikkelingen al volledig omarmd en ziet de potentie van de digitaliseringsslag van het FHI: “Online events bieden zoveel voordelen. Zo heb je niet te maken met reistijden, omdat je thuis of op kantoor kan inloggen. Een ander voordeel is dat een webinar tijdloos is. Je kunt het meerdere keren bekijken op het tijdstip wanneer het jou uitkomt. Daarnaast kun je de link van het webinar gemakkelijk delen via je socialemediakanalen, website of e-mail. Over deze opties en voordelen beschikt een spreker op een fysiek evenement niet. Digitaal is dus hartstikke duurzaam!”

Gerelateerde bedrijven

FHI, federatie van technologiebranches
en_GBEnglish (UK)