De centrale rol van Ideetron in het Proximo project

Laatste Nieuws, World of Electronics

Bart Hiddink van Ideetron is nauw betrokken bij de totstandkoming van de Proximo. Bij de eerste vergadering over het gadget voor de World of Electronics 2018 was hij vorig jaar al op zoek naar het gouden idee voor een uniek beursgadget.

In november 2017 kwamen betrokken leden bijeen om het nieuwe gadget op te zetten. De pitch van Ideetron landde goed bij de aanwezigen, maar men wilde ‘het’ idee nog liever uit markt halen. Er kwam een uitvraag naar oud-bezoekers. Uiteindelijk kwam Leo Kors van OPW Fluid Transfer Group met het winnende idee.

Niet snel daarna werd de naam vastgesteld. “Toen hebben we in twee minuten de naam bedacht: de Proximo”, vertelt Hiddink.

De rol van Ideetron bij de Proximo is veelzijdig: “We zijn in hoofdzaak de ontwikkelaar van de hardware en de firmware voor de gadget. Ook zijn we zijdelings betrokken bij de projectgroep van de HAN die de mobiele software maakt.”

Daarnaast levert Ideetron het pcb-ontwerp, de temperatuur/luchtvochtigheidssensor, de bewegingssensor en de negen multicolor LED’s. Inmiddels is ook een digitale infrastructuur door Hiddink opgezet om het gadgetproject van de grond te krijgen: “We communiceren onderling met Slack en we gebruiken Github om de softwareontwikkeling daarop te kunnen begeleiden.”

Volgens de Ideetron-man is de Proximo door zijn open structuur voor meerdere toepassingen te gebruiken: “De embedded firmware voor de Nordic-chip maakt het mogelijk om over the air de firmware te updaten.”

Partners