De prototypes van de Proximo

Laatste Nieuws, World of Electronics

In het voorjaar van 2018 zijn de prototypes van de Proximo (de gadget van WoTS) gemaakt bij D&D Mechatronics. Het is voor de uiteindelijke elektronicaproductie van groot belang, dat de hardware functioneert zoals de ontwikkelaar dat wenst. In de video van Eurocircuits TV geeft Piet van Duijnhoven een toelichting over de assemblage van de prototypes.

Het bedrijf is gespecialiseerd in Mechatronica en dus de combinatie van elektronica en mechanica. De professionals in Boxmeer kunnen diensten verrichten in de engineering van de PCB’s, design for manufacturing en het produceren van elektronica. De focus ligt daarbij op prototypes en kleine series.

De mechanica kant sluit aan op die kwaliteiten door deskundigheid en diensten voor testers, carriers en behuizingen. Piet van Duijnhoven is al bij veel gadgets betrokken geweest. In deze video ziet de kenner ook een paar voorbeelden voorbij komen. Ieder gadgetproject geeft weer uitwisseling van ideeën en kennis tussen bezoekers en exposanten.

De volledige samenwerking van de betrokken bedrijven komt al tot uiting in het vroege stadium van de prototypes. De fine-tuning na de testen en de afstemming met behuizing en folie resulteren in een definitief ontwerp van Ideetron dat bij Electro-Watt in productie is.

Partners