TechAward 2022 – World of Electronics – SCHURTER Electronics – CHS

Productbeschrijving:
Capacitieve schakelaar voor verborgen installatie
Conventionele schakelaars vereisen onvermijdelijk montagegaten in de gebruikersinterface. Dit is niet het geval bij de nieuwe SCHURTER CHS. CHS staat voor “Capacitive Hidden Switch”. Ze kunnen verborgen achter het oppervlak van niet-geleidende materialen worden gemonteerd en zijn daardoor onzichtbaar. Deze aanpak biedt volledig nieuwe mogelijkheden voor het ontwerpen van gebruikersinterfaces die optimaal voldoen aan de eisen van specifieke toepassingen.
Bij capacitieve schakelaars wordt een elektrisch veld opgebouwd op het gebruikersoppervlak van de sensor. Deze technologie wordt gebruikt om met de SCHURTER CHS een schakelaar te ontwerpen die voor activering geen direct sensorcontact met de vinger meer nodig heeft. De voor de activering van het schakelproces vereiste elektrische veldverandering wordt ook bereikt wanneer tussen de sensor en de vinger een niet-geleidend materiaal (glas, kunststof, hout e.d.) wordt aangebracht.

Gebruik in zeer gevoelige omgevingen
Het nieuwe CHS wordt eenvoudig achter een groot aantal niet-geleidende materialen gelijmd en maakt zo de bouw mogelijk van bedieningselementen voor apparaten (medische technologie, levensmiddelenindustrie) waar hygiëne een belangrijke rol speelt. Aangezien er bij de montage geen gaten of gleuven ontstaan en de schakelaar ook geen bewegende delen heeft, hebben potentieel schadelijke microben geen mogelijkheid om zich op de gebruikersinterface te “nestelen”.

Toegepaste innovaties:
Gevoeligheid instelbaar
CHS is zo geprogrammeerd, dat hij bij veldveranderingen door vloeistoffen of kleine veegcontacten niet uitschakelt. Dit gebeurt alleen door nauwkeurige aanraking van het schakelvlak. Op verzoek van de klant kunnen hier echter aanpassingen worden aangebracht.
De droom van de ontwerper
Schakelaars zijn altijd een uitdaging voor industrieel ontwerpers. Hun inbouw in de gebruikersinterface “verstoort” vaak het uiterlijk en de structuur van het geheel. De wens naar een onzichtbare schakelaar is dan ook groot, omdat men daarmee geen compromissen meer hoeft te sluiten en in hoge mate vrij is in het ontwerp.

Stem op deze innovatie!

Meer informatie over de exposant

WOTS Partners