Onderwerp
Federatief

Algemene ledenvergadering

Tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergaderingen van de FHI branches bespreken we de koers van de vereniging, financiële zaken, bestuurssamenstelling en de activiteiten voor komend jaar. Voor leden van FHI is het dé aangewezen kans om mee te denken over de toekomst van de vereniging.

Traditiegetrouw sluiten we de algemene ledenvergaderingen af met een inspirerende spreker en netwerkbijeenkomst. Dit jaar hebben we wetenschapsjournalist Diederik Jekel uitgenodigd. Na afloop kom je in contact met andere FHI-leden en collega’s uit de branche tijdens de borrel.

Opmerking: de algemene ledenvergadering voor de branche Gebouw Automatisering vindt plaats op woensdag 25 september. Uiteraard zijn leden van de branche Gebouw Automatisering van harte welkom om vanaf 15:30 uur aan te sluiten bij de presentatie van Diederik Jekel en de netwerkborrel.

Netwerkbijeenkomst met Diederik Jekel

Diederik Jekel laat zien dat het nooit te laat is om de ‘waarom’ vraag te stellen en dat een beter begrip van technologie en wetenschap bijdraagt aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken, zoals klimaatverandering, kunstmatige intelligentie en netcongestie. Laat je inspireren door een verhaal waarin wetenschap en communicatie samenkomen.

De techneuten van vandaag hebben de antwoorden op grote maatschappelijke vraagstukken van morgen. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw technologie geaccepteerd wordt? Volgens Diederik is begrip van nieuwe technologische ontwikkelingen van essentieel belang om ze te laten landen en is communicatie de sleutel. Want een technologie is tenslotte zo goed als de communicatie daarover.

Je kent Diederik van programma’s zoals De Kennis van Nu, Atlas, Focus, Jekel’s Jacht en Wie is de Mol. Daarnaast is hij een graag geziene gast bij talkshows Jinek, Op1 en Renze. Zijn doel is om wetenschap begrijpelijk te maken. Dat doet hij als wetenschapsjournalist door complexe onderwerpen te vertalen naar interessante verhalen die aansluiten bij een brede doelgroep.

Programma

13.30-14:00 uur Ontvangst leden van de FHI-branche Laboratorium Technologie
14.00-14.30 uuur Ontvangst leden van de FHI-branches Industriële Elektronica en Industriële Automatisering
14.00-15.15 uur Algemene ledenvergaderingen van de FHI-branche Laboratorium Technologie
14.30-15.30 uur Algemene ledenvergaderingen van de FHI-branches Industriële Elektronica en Industriële Automatisering
15.30-15.45 uur Pauze en ontvangst leden van de FHI-branche Gebouw Automatisering
15.45-17.00 uur Presentatie Diederik Jekel (en mogelijkheid tot het stellen van vragen)
17.00-18.30 uur FHI-ledennetwerkborrel
en_GBEnglish (UK)