Webinar: Ontdek meer over de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD)

Woensdag 4 september organiseren FHI, MKB-Nederland en Schneider Electric een interactief webinar over de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Het webinar biedt waardevolle inzichten in deze belangrijke Europese richtlijn voor duurzaamheidsrapportages.

Programma:

Eva Eijkelenboom, (Adviseur accountancy & corporate governance bij MKB-Nederland), licht toe wat de CSRD precies inhoudt, waarom deze richtlijn zo cruciaal is en wat het doel ervan is. Daarnaast geeft Eva Eijkelenboom praktische tips voor bedrijven om effectief aan de slag te gaan met de CSRD.

Pim Loef, Sustainability Leader bij Schneider Electric, deelt hoe Schneider Electric al intensief met duurzaamheidsrapportages bezig is. Hiernaast deelt hij ervaringen en tips over o.a. ketensamenwerking, vrijstellingen en rapportageverantwoordelijkheden binnen een multinational.

We ronden het webinar af met een uitgebreide vragenronde, waarin je al je vragen kunt stellen. Daarnaast delen we de plannen en toekomstige activiteiten van MKB-Nederland en horen we graag welke verdere hulp en aanvullende informatie jullie op het gebied van CSRD van FHI en MKB-Nederland wensen.

Waarom deelnemen?

Het niet-beursgenoteerde mkb valt buiten de CSRD, maar gaat de effecten ervan merken. Dit gebeurt als een bedrijf uit die categorie onderdeel is van de waardeketen van een rapportageplichtig bedrijf en gevraagd wordt om informatie aan te leveren. Als mkb-onderneming kun je hierop anticiperen door goed geïnformeerd te zijn. Zorg dat je goed voorbereid bent op vragen en dat je inzicht hebt in je eigen keten.

  • Leer wat de CSRD inhoudt en waarom deze richtlijn van groot belang is.
  • Ontvang praktische tips om als bedrijf een goede start te maken met duurzaamheidsrapportages.
  • Hoe producten en inkoop in jouw keten checken
  • Hoor uit eerste hand hoe Schneider Electric met CSRD omgaat en profiteer van hun ervaringen.

Meld je nu aan voor deze waardevolle online bijeenkomst

 

CSRD in het kort

De CSRD verplicht bedrijven om te rapporteren over hun duurzaamheidsprestaties aan de hand van verschillende criteria. De richtlijn behandelt drie hoofdgebieden: Environment (milieu), Social (sociaal), en Governance (bestuur), oftewel ESG. Wat bedrijven precies moeten rapporteren, is uitgewerkt in de European Sustainability Reporting Standards (ESRS). Dit omvat onder andere gegevens over CO2-uitstoot, de man-vrouwverdeling in de top, personeelsbeleid, en het beheer van relaties met leveranciers en hun impact op de toeleveringsketen.

De CSRD geldt voor grote B.V.’s, N.V.’s, organisaties van openbaar belang, middelgrote en kleine beursvennootschappen en bepaalde niet-EU ondernemingen. Het niet-beursgenoteerde mkb valt buiten de CSRD, maar gaat de effecten ervan merken.

Mis deze kans niet om op de hoogte te raken van de CSRD en wat dit voor jouw bedrijf betekent.

Praktische informatie
📍 Online, Microsoft Teams
📅 Woensdag 4 september 2024
🕙 10.00 – 11.30 uur

en_GBEnglish (UK)