11.00 – 11.25

Niemand wil een elektronicaproduct in de markt zetten wat niet aan de wensen van de eindgebruiker voldoet dit levert namelijk irritatie, extra kosten en in het ergste geval reputatieschade op. Om er dus zeker van te zijn dat wat je hebt geproduceerd ook daadwerkelijk functioneert zoals het bedoeld is, zul je het goed moeten controleren, verifiëren en testen voordat het naar de eindgebruiker wordt verzonden. Om dit kosten efficiënt in te richten is een elektrische test van de PCBA (Printed Cirquit Board Assembly), aan het einde van de assemblage noodzakelijk. Mogelijk is daarna ook nog een extra functionele test wenselijk van het complete eindproduct. Dit testen wordt bijvoorbeeld gedaan met behulp van een functioneel PCBA testsysteem.

Nu kun je voor iedere product, DUT (Device Under Test), een “dedicated” testsysteem (laten) ontwikkelen en bouwen, maar je kunt ook denken aan een universeel en modulair testsysteem welke in staat is al je producten te testen, nu en in de toekomst. De keuze hiervan hangt veelal af van het type product, waar en hoe het wordt gebruikt en ingezet, hoeveel ga je er maken en verkopen, spelen er bepaalde veiligheidseisen waaraan je product moet voldoen, etc. etc. In de presentatie gaat de spreker in op de verschillende mogelijkheden, de werking en de opbouw van een goed en betrouwbaar testsysteem.

Test tooling:
Voor een goede test moet je allereerst toegang hebben tot de DUT om zo alles goed en betrouwbaar te kunnen meten. Het ontwerp van de PCBA is hierbij heel belangrijk. Het is namelijk onmogelijk om een DUT goed te testen als je er niet bij kunt met je meetapparatuur of programmer. Daarom wordt door de spreker ook ingegaan op de het belang van DFT (Design For Test) en wat hierbij de belangrijke aspecten zijn om rekening mee te houden in je ontwerp en bovenal, waarom.
Alle aspecten welke van belang zijn bij het maken van de keuzes en de mogelijke valkuilen waar je mee te maken kunt krijgen tijdens de ontwikkeling van zo’n testsysteem en van de bijbehorende test-tooling, komen in deze presentatie aan bod.

Spreker: Peter van Oostrom, DFT – MG-Products

Terug naar het programmaoverzicht

FHI, federatie van technologiebranches
en_GBEnglish (UK)