Machinebouw event – van traditioneel naar smart

Het Machinebouw event 2023 staat in het teken van praktische toepasbaarheid van Industrie 4.0, Big Data en IIoT voor machinebouw. In een tijd waarin machines steeds kleiner, slimmer, energiezuiniger, kostenefficiënter en sneller moeten worden, is de vraag onvermijdelijk: Hoe kunnen toeleveranciers meedenken en bijdragen aan het ontwikkelen van intelligente oplossingen? Deze kernvraag staat centraal tijdens het event, georganiseerd door de branchevereniging voor Industriële Automatisering.

Wat kun je verwachten?
Tijdens het event geven experts uit de industrie inspirerende presentaties over technologieën en best practices. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Verkorten van het ontwerp- en engineersproces: ontdek hoe innovatieve methoden en samenwerkingsverbanden een efficiëntere werkwijze stimuleren en de concurrentiepositie versterken.
  • Gebruik en visualisatie van data: ontdek de kracht van Big Data en IIot in de machinebouwsector. Leer hoe gegevensverzameling, analyse en visualisatie kunnen leiden tot betere inzichten, geoptimaliseerde prestaties en proactief onderhoud.
  • Innovatieve ideeën voor energiebesparing: ontdek hoe de nieuwste technologieën energiebesparing bevorderen en slimme ontwerpoplossingen tot stand brengen. Leer hoe slimme ontwerpen en geavanceerde materialen bijdragen aan duurzamere en milieuvriendelijke machines.

Een interactieve ervaring
Dit jaar is er meer oog voor een interactieve beursvloer. Onze exposanten hebben demo’s die je kan testen, bekijken en uitvoeren bij de stands. Zo laat Bihl+Wiedemann zien hoe je in een aantal stappen sensordata kan aanbieden gebruikmakend van OPC-UA. En Datask laat zien hoe je in één dag een dashboard opzet. Of loop even langs bij Euchner. Zij nemen een demokubus mee, waar je via een website de HMI van de kubus kunt inzien en ziet waar in het systeem een manipulatie zit.

In het kort

🗓 Datum: 12 december 2023

🕒 Tijd: 09:00 – 16.30 uur

🏢 Locatie: Congrescentrum 1931, Den Bosch

Meld je aan via de website: https://fhi.nl/machinebouwevent/