Food & Beverage

De voedingsmiddelenindustrie kenmerkt zich door hoge eigen aan productkwaliteit, traceerbaarheid en hygiëne. Dit stelt specifieke eisen aan de instrumentatie en automatiseringsoplossingen.

In deze kennisbank vindt u informatie over onder andere kwaliteitsmanagement, traceability, Overall Equipent Effectiveness (OEE) en Cleaning-in-place.

Schrijf u ook in voor de bezoekersnieuwsbrief om op de hoogte te blijven van actuele (online) events en thema’s.

 

 

 


Artikelen

Vocht meten in voeding en feed
Het vochtgehalte in (grondstoffen voor) voedingsproducten is cruciaal voor de verwerking, geschiktheid voor opslag, de houdbaarheid en de kwaliteit van het (eind)product. Inventech gaat in op een aantal verschillende methoden om vocht te meten in food en feed. Lees verder

Sweeper-plukrobot zet zijn tanden in paprikaoogst
Het oogsten van een paprika met plukrobot ‘Sweeper’ kost gemiddeld 24 seconden. Maar om het plukproces volledig te automatiseren, is er veel innovatie nodig geweest, zegt Jos Balendonck van de Wageningen University & Research (WUR). Lees verder


 

Webinars

Hygiëne Risico Analyse (HRA): hoe past u deze praktisch toe in uw machine, apparaat of installatie?
De HDN methodiek is gebaseerd op een Hygiëne Risico Analyse (HRA) en leidt je door alle noodzakelijke stappen op gebied van ontwerpen, bouwen en toeleveren van een passende machine, apparaat of installatie. Hans van der Steen van het Hygienic Design Network uit wat de HRA inhoudt en hoe je deze kunt gebruiken. Bekijk hier het webinar

Tips voor hygiënisch ontwerpen
Lennard van Onselen van Festo gaat in dit webinar in op de industriële normen voor de voedingsmiddelen industrie en hoe deze kunnen worden geïmplementeerd. Bekijk hier het webinar

De voordelen van nauwkeurige flowmeting en -regeling in de voedingsmiddelindustrie
Voor producenten die met verschillende vloeistoffen werken is het precies meten/regelen en vastleggen van gebruikte ingrediënten erg belangrijk. Jethro Molenaar en Erwin Eekelder van Bronkhorst laten aan de hand van een aantal voorbeelden zien wat de rol kan zijn van flowmeting en regeling. Bekijk hier het webinar

Calamiteiten in de voedingsmiddelenindustrie
IJsbrand Velzeboer is al ruim 20 jaar werkzaam als voedingsmiddelentechnoloog en een autoriteit in het vakgebied. In dit webinar gaat hij in op de verschillende oorzaken van calamiteiten en terugroepacties in de voedingsmiddelen industrie, en de rol van techniek én de techneut hierin. Bekijk hier het webinar

MTP (Module Type Package)
Met MTP wordt op een flexibele en fabrikant onafhankelijk manier mogelijk om decentrale besturingen eenvoudig te implementeren. Diederick Nab van WAGO legt de mogelijkheden van MTP uit voor de voedingsmiddelenindustrie. Bekijk hier het webinar

High-Mix Low-Volume productie en de consequenties daarvan voor End-Of-Line Packaging
High-Mix Low-Volume (HMLV) productie vergt een continue aanpassing van processen en gaat gepaard met een dynamische flow van goederen. John van Hooijdonk van Omron laat een aantal robot gebaseerde oplossingen zien (industriele pick & place robots, cobots & mobiele robots) die deze handmatige taken automatisereren en de benodigde tussenvoorrraden reduceren. Bekijk hier het webinar

Toepassingen van licht voor inline monitoring van CIP, kwaliteit en efficiëntie: een overzicht
Ontdek wat licht eigenlijk is en van welke eigenschappen er gebruik wordt gemaakt bij verrschillende inline metingen in de voedingsindustrie. Walter Karremans van Elsolab geeft een overzicht van zowel bestaande als nieuwe meettechnieken, en staat stil bij de werking daarvan met hun eigen voordelen en aandachtspunten. Bekijk hier het webinar


 

Events

Van 9 tot 13 november 2020 vond de eerste editie plaats van de Food & Beverage online kennisweek. Een interactief webinar programma over de technische mogelijkheden om het productieproces te optimaliseren. Op 18 november 2021 vond de tweede editie van het Food & Beverage event plaats op locatie.

Houdt de website in de gaten voor meer informatie over de aankomende editie of schrijf u in voor de bezoekersnieuwsbrief.