Connect met industriële communicatie van de toekomst - 23 mei Brainport Industries Campus, Eindhoven

Connect met industriële communicatie van de toekomst - 23 mei Brainport Industries Campus, Eindhoven Door: HMS Networks

“Connect to the future verbindt – in alle betekenissen”

Systemen en apparaten slim met elkaar verbinden, laten communiceren en informatie laten delen is de basis voor het realiseren van een toekomstbestendige business. Maar hoe doe je dit? Tijdens het event Connect to the future op Brainport Industries Campus op 23 mei laat HMS Networks zien welke communicatieoplossingen er zijn en hoe je hiermee successen kunt boeken.

 “We willen tijdens Connect to the future bedrijven onder andere laten zien wat de meerwaarde is van slim omgaan met data maar ook hoe je er als bedrijf effectief mee aan de slag kunt.  Dit doen we met netwerkmogelijkheden, live demonstraties op een microfair en kennissessies”, legt Vincent Wagenaar, General Manager bij HMS Networks Benelux uit.

5G en Cybersecurity

Na een introductie over Brainport Industries Campus komen in het plenaire gedeelte 5G voor de industrie en cybersecurity aan bod, twee thema’s die steeds belangrijker worden. Hierna volgt een aantal parallelsessies. Ton van Beek, Channel Manager bij HMS Networks: “Door Industrie 4.0 en Industrie 5.0 - de interactie tussen mens, technologie en machine - verandert ook wet- en regelgeving. Als er wat fout gaat, is meteen ingrijpen nodig, ook bij draadloze systemen. Daarom zullen we ingaan op de nieuwe EU-Machineverordening.”
De toename aan draadloze machines leidt niet alleen tot een andere aanpak van safety. “Meer draadloze systemen betekent ook een grotere variatie aan draadloze communicatietechnieken (4G, 5G, bluetooth, WiFi, …). We willen machinebouwers wegwijs maken in de verschillende opties en laten zien welke techniek het meest geschikt is voor welke toepassing.”

Factory Uptime en AI

Systemen en machines slim met elkaar laten communiceren leidt tot meerwaarde. Wagenaar: “Het is bijvoorbeeld mogelijk downtime te reduceren via permanente monitoring.  Diagnosetools monitoren productielijnen 24/7 en signaleren vroegtijdig afwijkingen - nog vóór een storing optreedt – zodat operators onderhoud tijdig kunnen inplannen. Hoe dit werkt laten we graag aan het publiek zien.”
HMS zal tot slot ook tonen hoe artificiële intelligentie kan bijdragen aan betere prestaties.

Data journey

Maar voor je met data successen kunt boeken, zullen bedrijven obstakels moeten overwinnen. Wagenaar: “De data journey van elk bedrijf is anders. Daarom is het goed om ook met andere bedrijven te connecten. Connect to the future is een event waar we niet alleen kennis delen.  Gelijkgestemden kunnen er ook met elkaar ervaringen uitwisselen en via live demonstraties op de microfair zien wat er mogelijk is. Daarbij zullen specialisten de vier productielijnen Anybus, Ewon, Intesis en Ixxat die HMS Networks voert, presenteren. Kortom, Connect to the future verbindt – in alle betekenissen. ”

Donderdag 23 mei

Brainport Industries Campus, Eindhoven

 

Reserveer hier je plaats voor het event >>

 

Bron: Industrial Automation 2024-02, auteur: Evi Husson