Herbeleef het Productie Proces Automatisering Event 2024

Herbeleef het Productie Proces Automatisering Event 2024 Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Proef de sfeer van het FHI Productie Proces Automatisering Event  

Leveranciers, system integrators en eindgebruikers: in feite werken ze allemaal samen op afstand. Vandaag brengt FHI die drie bij elkaar tijdens het Productie Proces Automatisering Event in het Van der Valk-hotel in Vianen. De rode draad is het automatiseren van processen. Van de beste meetinstrumenten tot een fabriek in het donker: alles wordt besproken. Om een sfeerimpressie te geven heb ik vier seminars gevolgd waar ik verderop in het artikel bij stil sta. 

"Vandaag stap ik uit de dagelijkse gang van zaken en laat ik me inspireren door bedrijven uit allerlei branches." – bezoeker FHI Event 

Een onvoorspelbare toekomst

“Change has never been this fast. And it will never be this slow again.” Daarmee opent Jim ten Broeke van Advantech de sessie Today’s solution for future automation systems. Met een blik op de geschiedenis vertelt hij over een reis naar de maan, die werd ondersteund door bitscomputers. “En moet je zien waar we nu staan. De toekomst is onvoorspelbaar. Zelfs ChatGPT weet zijn vinger er niet op te leggen. Erover discussiëren kunnen we wel.” En dat wordt dan ook volop gedaan bij de stands in de centrale hal.  

Meten is weten

Na een korte pauze vervolg ik mijn weg naar de sessie van Hamilton Company. Twee medewerkers van het bedrijf vertellen over de ontwikkelde sensoren voor een nog gestroomlijnder proces. De sensoren meten parameters in verschillende sectoren: van chemische en biofarmaceutische processen tot gistmanagement in brouwerijen. Voor alle protocollen, connecties of signalen zijn er oplossingen. 

Groeien met FHI

Ik kom niets tekort op het FHI Event. Tijdens de lunch geniet ik van heerlijke broodjes, salades en loempia’s. Visitekaartjes worden uitgewisseld. Netwerken en op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen hebben voor mijn medebezoekers dan ook prioriteit.  

“Vandaag is een heel nuttige dag. Bij de lezingen en stands zijn professionals aanwezig die precies weten welke ontwikkelingen er zijn om processen te verbeteren. Daardoor ben ik weer op de hoogte van de markt en weet ik of mijn bedrijf nog up-to-date is. En ik leer mensen kennen die mijn bedrijf verder helpen groeien.” 

Fabriek in het donker 

In de Montreal-zaal trapt Peter Bouman van Batenburg Techniek de sessie af met een mooi verhaal. “Vijfentwintig jaar geleden was ik bij mijn broer op bezoek. Midden in de nacht kreeg hij een melding van zijn fabriek: een storing. Op de vraag of ik mee wilde, wist ik direct het antwoord. Wat ik aantrof was een complete steenfabriek die draaide zonder personeel. Fantastisch!” We krijgen tips over de stappen die je moet zetten om een fabriek in het donker op te starten.  

"Uiteindelijk kan de meest ervaren mens niet op tegen een slimme computer."

Een mooie afsluiter van Yara  

We sluiten de dag af met een welbekende naam: Yara. Perry Jaspers vertelt over het integreren van predictive maintenance met het Digital Production Platform. Hij toont de valkuilen en verwachtingen die je mag hebben van predictief onderhoud en benadrukt ook dat je je eigen boerenverstand moet blijven gebruiken. 

Benieuwd naar de lezing van Perry?
Lees hier meer.

Onder het genot van een biertje en heerlijke borrelhapjes praten we na over de dag. Een bezoeker vertelt: “Ik vond de lezingen leerzaam en had een interessant gesprek bij de stand. We zijn volop geïnspireerd en denken ook na over koppelingen waarmee we zelf aan de slag gaan.” Vol inspiratie vertrek ook ik naar huis. Op naar het volgende FHI Event! 

Verschillende disciplines komen samen van dinsdag 24 tot en met vrijdag 27 september tijdens World of Industry, Technology & Science.

Klik hier voor meer informatie.