Industriële netwerkinterface voor Automotive Lassysteem

Industriële netwerkinterface voor Automotive Lassysteem Door: HMS Networks

OBARA is gespecialiseerd in volledige lassystemen en apparatuur. Het bedrijf is ontstaan rond de auto-industrie en haar weerstandslassystemen worden nu gebruikt in autoproductielijnen over de hele wereld.
OBARA China heeft Anybus CompactCom M40 ingebouwd in een nieuwe generatie lascontrollers, waardoor de controller kan communiceren via verschillende industriële protocollen.

OBARA SIV32 welding controller

De applicatie

De oplossingen voor weerstandslassen van OBARA worden voornamelijk gebruikt in de auto-industrie. De meeste eindgebruikers zijn grote autofabrieken en fabrikanten van auto-onderdelen. In de afgelopen jaren, vanwege de steeds grotere vraag van klanten naar industriële automatisering, maakt de overgrote meerderheid van de toepassingsscenario's gebruik van robotlassen.

Anybus CompactCom OBARA applicatie

De uitdaging

De industriële communicatie van een dergelijk lassyteem kent vele interessante aspecten:

  • Afhankelijk van verschillende factoren kiezen de eindgebruikers verschillende industriële robot systemen. Deze robot zijn met het industriële netwerk naar keuze verbonden , zoals DeviceNet, PROFINET, Modbus TCP, CC-link, enzovoort. De lasbesturing van OBARA dient dus  een breed scala aan reguliere communicatieprotocollen te ondersteunen om met de lasrobot besturing informatie uit te wisselen. Belangrijk is dat de lasbesturing in staat is  om de protocollen gemakkelijk te wisselen volgens de eisen van de eindklant.
  • Hoge betrouwbaarheid en beschikbaarheid zijn heel belangrijk. Productielijnen of onderdelenlijnen voor auto's stellen strenge eisen aan de stabiliteit en betrouwbaarheid, Ieder mogelijke communicatiestoring kan leiden tot het stilvallen van de productielijn.
  • Communicatie is natuurlijk niet de kernfunctionaliteit van de lasbesturing. Het ontwikkelen van de vereiste communicatietechnologie vanuit het niets en zou een aanzienlijke investering vergen van OBARA plus alle bijkomende onderhoudskosten.

 

Anybus-oplossing

Na meerdere vergelijkingen en tests koos OBARA uiteindelijk voor de Anybus M40 module. Door gebruik te maken van de ondersteuning en expertise van HMS, rondde OBARA snel de eerste evaluatie van de oplossing en het productontwerp af en kon in korte tijd een lascontroller met een netwerk-interface op de markt brengen.

De M40 is een totaaloplossing met alle hardware- en softwarebronnen die nodig zijn voor communicatie geïntegreerd. De module geeft toegang tot alle belangrijke communicatieprotocollen met slechts één eenmalige ontwikkeling.

Het product heeft de volgende eigenschappen:

  • Ondersteuning van meer dan tien gangbare veldbus- en industriële Ethernet-protocollen, waaronder Profinet, EtherNet/IP, EtherCAT, Modbus TCP, Profibus en CANopen.
  • De M40 module is eenvoudige door een eindgebruiker te installeren en is ideaal voor optionele toepassingen of applicaties waar regelmatig van netwerk gewisseld wordt.
  • Hoge betrouwbaarheid. CompactCom 40-serie is dagelijks in gebruik in miljoenen producten.

➔ Lees de volledige Case Study (PDF)

HMS Networks
HMS Networks Benelux
Architronlaan 1a
5321 JJ Hedel
+31 487 203 000
www.hms-networks.com