Ultrasone sensoren controleren de vulhoogte van tanks

Ultrasone sensoren controleren de vulhoogte van tanks Door: Vierpool

Dit type detecteert niveaus van vloeistoffen en vaste stoffen met behulp van ultrasone sensoren van het fabrikaat Balluff.

Wilt u niveaus in silo’s en tanks betrouwbaar detecteren om de juiste oplossing te vinden, stel uzelf dan de volgende vragen: Welke afstand tot het object heeft u nodig? Kan de sensor contact maken met het medium? Hoeveel installatieruimte heeft u beschikbaar? Over welke omgevingsomstandigheden dient de sensor te beschikken (verhoogde temperaturen, vocht, olie, vuil, enz.)? Op deze wijze selecteert u de juiste technologie/techniek voor de door u gewenste toepassing.

Toepassingsvoorbeelden

Capacitieve sensoren detecteren betrouwbaar het niveau van granulaat in een tank. Om dit te bereiken zijn twee sensoren in de tank tegenover elkaar geplaatst. Een signaal wordt gegenereerd, wanneer een minimum of maximum niveau wordt overschreden. Dit voorkomt overvulling of uitval van de apparatuur doordat het granulaat onder een minimum niveau is gekomen. Capacitieve sensoren zijn ontworpen om eenvoudig te installeren.

Ultrasone sensoren detecteren de exacte vulhoogte van een tank zonder contact. Dit type sensor zorgt ervoor dat er een continu vulproces kan plaatsvinden. Ultrasone sensoren zijn ook betrouwbaar over grotere afstanden en vereisen geen extra component, zoals reflectoren.

Sensortechnologieën

Afhankelijk van het toepassingsgebied kunnen verschillende technologieën worden gebruikt voor het detecteren van niveaus:

  • Capacitieve sensoren voor het detecteren van de aanwezigheid of het niveau van bijna elk materiaal en elke vloeistof van dichtbij (<50 mm)
  • Ultrasone sensoren voor het detecteren van vrijwel elk object over grotere afstanden (> 50 mm) met behulp van geluid

PDF: ultrasone sensoren

Indien u na het lezen van dit artikel meer informatie wenst, neem gerust contact op met onze afdeling Verkoop. Tel: 0346 - 594 555.