Volle gangpaden en positieve energie tijdens WoTS 2022

Volle gangpaden en positieve energie tijdens WoTS 2022 Door: FHI federatie van technologiebranches

Samen met de 435 exposanten en 15.700 bezoekers kijken we terug op een geslaagde WoTS 2022 in de Jaarbeurs in Utrecht.

Linda Bos, adjuct-directeur collectieve marketing bij FHI “ ‘Dat het allemaal weer kón, dat iedereen elkaar haast weer als vanouds in de ogen kon kijken: dat positieve gevoel merkte ik echt overal. (…) Zeker, het was vooraf spannend, en dan specifiek voor wat betreft het aantal voorregistraties. De inschrijvingen liepen lange tijd achter bij de doelstelling, om vooral in de laatste weken nog een fikse inhaalslag te maken. Daardoor kwam het aantal voorregistraties alsnog uit op een kleine 20.000. Uiteindelijk hebben we 15.703 bezoekers mogen ontvangen op de beursvloer. Ten opzichte van het aantal in 2018 waren dat er iets minder. Maar toch, gezien het verloop van het aantal voorinschrijvingen zijn we meer dan tevreden met dit resultaat.”

Ook het seminarprogramma met onderwerpen als Robotica, Cyber Security en Waterstof trok veel bezoekers. Waterstof en de energietransitie was tevens een belangrijk onderwerp op de beursvloer. Zo konden bezoekers op het Waterstofplein letterlijk onder de motorkap kijken van een aantal concrete innovaties voor de productie en toepassing van groene waterstof. 

 

TechAward 2022
Net als andere jaren, konden bezoekers per wereld stemmen voor de WoTS TechAward 2022.

FOCUS-ON, een dochteronderneming van Krohne & Samson, mocht de TechAward voor World of Automation in ontvangst nemen voor de FOCUS-1: de eerste intelligente procesnode die specifiek is ontwikkeld voor industrie 4.0.

Dit jaar werd voor het eerst de GreenTech Award uitgereikt aan het bedrijf dat aan kon tonen dat hun ingebrachte innovatie een positieve bijdrage levert aan duurzaamheid. Weiss Technik Nederland imponeerde de vakjury met de nieuwe ClimeEvent  met absolute humidity control en WT69 (R469A), de opvolger van de succesvolle ClimeEvent.  

We willen alle exposanten, partner-organisaties en bezoekers hartelijk danken voor al hun inzet, betrokkenheid en positieve energie en kijken met vertrouwen uit naar de volgende WoTS editie in 2024!