ANSUL Solutions BV is gespecialiseerd in het adviseren, ontwikkelen, installeren en onderhouden van blus- en brandmeldinstallaties.

Specifieke voordelen van het toepassen van een Novec of Inergas blussysteem in laboratoria:

  • Veilig voor mensen tijdens blussing;
  • Geen schade aan apparatuur tijdens blussing;
  • Mogelijkheid tot behouden van onder- of overdruk bij blussing, dus geen contaminatie;
  • Blussing mogelijk binnen 19 seconden (Novec).

Een laboratorium is een dynamische omgeving waarin foutmarges klein zijn. Ondanks deskundigheid van aanwezig personeel zit een ongeluk in een klein hoekje, die desastreuze gevolgen kan hebben. Door het gebruik van open vuur, andere hittebronnen en reacties die warmte creëren, is de kans op brand hier ook aanwezig. Blussen met water kan bijdragen aan de brand omdat sommige stoffen zich niet mengen met water en de brand zich hierdoor verspreidt. Geclassificeerde laboratoria, zoals GGO-laboratoria (behalve ML-I), mogen niet met water worden geblust omdat het water gecontamineerd kan worden met de aanwezige stoffen. Een blusgasinstallatie kan hiervoor de oplossing bieden.

ANSUL Solutions adviseert een automatisch blussysteem op basis van Novec1230 of Inergas in een laboratorium. Beide systemen zijn veilig voor eventueel aanwezige personen. Daarnaast blust zowel Novec1230 als Inergas zonder enig residu en is dus niet schadelijk voor producten en apparatuur. Dit in tegenstelling tot andere blusmiddelen en blussystemen met poeder, aerosol, watermist of sprinkler.

Contact

Platinastraat 15 8211 AR Lelystad
Naar de website
en_GBEnglish (UK)