Mentaal welbevinden: de duurzame brandstof voor werkplezier en veiligheid
11.30 – 12.00
Sinds de coronapandemie staat mentaal welbevinden op de werkvloer nadrukkelijk op de agenda. Toch blijft het in de praktijk vaak een lastig bespreekbaar onderwerp.
Werk kan zowel een bron van energie zijn als een risico voor mentaal welzijn. Het is fijn als mensen met energie en enthousiasme betrokken zijn bij hun werk. Je kunt het vergelijken met vitamines die zijn goed voor je, maar ook daar zit een grens aan. Te veel kan schadelijk worden.
Om de positieve en belastende factoren te balanceren, maakt Shell gebruik van het UK HSE-model. Dit model onderscheidt zes aspecten die invloed hebben op mentaal welzijn op de werkvloer: demands, control, support, relationships, role en change
Shell zit in een cruciale fase waarin we de overstap maken van fossiele brandstoffen naar bredere energieoplossingen. Dat brengt niet alleen technologische innovatie, maar ook verandering in hoe we werken en samenwerken met zich mee. Om medewerkers hierin te ondersteunen is het Global Mental Wellbeing Program ontwikkeld.
Spreker: Margreet Sturm, Shell International