3 nieuwe routers van Teltonika met verschillende chipsets

3 nieuwe routers van Teltonika met verschillende chipsets Door: Alflex Technologies

De afgelopen jaren hebben de RUT2**– en RUT9** serie devices enorm bijgedragen aan de immense groei van Teltonika.

De voordelen van deze devices werden door velen ontdekt toen er wereldwijd steeds meer IoT oplossingen werden geïmplementeerd. Teltonika ontwikkelden betrouwbare, veilige en gebruiksvriendelijke producten met een hoge toegevoegde waarde en baanbrekende functies. Maar net als veel andere elektronicafabrikanten werden zij in 2020 getroffen door de wereldwijde crisis van het chiptekort.

Door het tekort aan componenten zijn de magazijnen leeggelopen en is Teltonika op zoek gegaan naar alternatieve oplossingen om hun toeleveringsketen in beweging te houden. Het resultaat is de lancering van drie nieuwe producten gelanceerd.

Maak kennis met drie nieuwe producten!

De nieuwste toevoegingen aan de RUT2**- en RUT9** series zijn: de RUT241RUT951 en RUT956. Het zal u misschien opvallen dat deze nieuwe modellen u bekend voorkomen. Ze zijn inderdaad gebouwd met dezelfde behuizing als de vorige producten in deze serie, maar binnenin zitten enkele essentiële verschillen. Teltonika heeft alternatieve producten ontworpen met verschillende chipsets om klanten opties te geven die dezelfde voordelen bieden als de andere modellen en die in de huidige crisis kunnen worden geleverd.

RUT240 en RUT2403 nieuwe routers 003

3 nieuwe routers 004

Bij het vergelijken van de RUT240 en RUT241, ziet u gelijke afmetingen en interfaces. Het biedt drie aansluitmogelijkheden (mobiel, WiFi en bedraad), een digitale I/O en drie antenne-aansluitingen. Binnen deze routers vindt u verschillende CPU’s: Qualcomm Atheros Hornet (MIPS 24Kc 400 MHz) in de RUT240 en MediaTek (MIPS 24Kc 580MHz) in de RUT241. De RUT241 wordt geleverd met een verdubbelde RAM-capaciteit van 128 MB.

De situatie met de RUT951 en RUT956 is vrij vergelijkbaar. De RUT951 wordt geleverd met MediaTek (MIPS 24Kc, 580MHz) als alternatief voor Qualcomm (MIPS 74Kc, 550 MHz), wat traditioneel in de RUT950 wordt gebruikt.

Hetzelfde geldt voor de RUT956 met MediaTek (MIPS 24Kc, 580MHz), die de Atheros Wasp (MIPS 74Kc, 550 MHz) verving in de RUT955.

De nieuwe alternatieve producten van Teltonika hebben in de markt hun waarde en voordelen al bewezen. Als u voor een van deze nieuwe opties kiest, betekent dit dat de devices klaar zijn voor verzending en direct, gelijktijdig of in plaats van eerdere versies in uw IoT projecten kunnen worden geïmplementeerd.

Interesse in de nieuwe producten? Kijk dan op de productpagina: RUT241RUT951 en RUT956.

Voor meer informatie kunt u bellen of mailen Delmation.