Aanpassing belastinguitstel Belastingdienst

Aanpassing belastinguitstel Belastingdienst Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Sinds de nieuwe NOW-regeling in werking is getreden zijn er op 2 april ook enkele aanpassingen gedaan aan de regeling. Deze aanvullende technische maatregelen zijn bedoeld om de uitstelaanvraag nog verder te versoepelen. Zo wordt de aanvraag voor ondernemers eenvoudiger, gaat de regeling voor nog meer ondernemers gelden en wordt uitstel mogelijk voor een langere periode dan drie maanden.

Het aanvragen van de uitstel van betaling wordt eenvoudiger. Zie hiervoor het volgende formulier op de website van de Belastingdienst met daarbij ook een FAQ. Daarnaast is het nu mogelijk om gecombineerd uitstel te vragen van meerdere belastingen. De ondernemer hoeft dus maar een enkel uitstelverzoek in te sturen. Hierbij blijft het wel van belang dat er op tijd aangifte wordt gedaan.

Ook is het mogelijk om langer betalingsuitstel aan te vragen. Iedere ondernemer die een aanvraag deed, kreeg automatisch al drie maanden uitstel. Door deze aanpassing is het ook mogelijk om schriftelijk voor een langere periode uitstel aan te vragen.

Klik hier voor meer informatie