Actuele thema’s krijgen vorm bij Energie in industrie event

Actuele thema’s krijgen vorm bij Energie in industrie event Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

De contouren van het gloednieuwe Energie in Industrie event, dat op dinsdag 20 juni zal plaatsvinden, zijn getekend. De exposanten zullen belangrijke en actuele thema’s behandelen die spelen in de industrie en de ingezette energietransitie. Zo lopen de onderwerpen monitoring, energiemanagement en netcongestie als rode draad door het voorlopige lezingenprogramma.

Endress+Hauser behandelt de SDE++ regelgeving en de mogelijkheden voor de industrie binnen deze kaders. Met de SD++ subsidies kan een bedrijf zijn CO2-uitstoot aanzienlijk verminderen, maar dan moet er wel goed gemeten worden. Het belang van goede monitoring komt ook aan bod in de lezing van Flexim. Met behulp van ultrasone flowtechnologie kunnen energiestromen in kaart worden gebracht zonder dat er grote aanpassingen nodig zijn in de processen of het leidingnet.

Op het evenement zal JUMO de focus leggen op ‘power-to-heat’ en de elektrificatie van in de industrie veelgebruikte verwarmingsprocessen. Door een slimme besturingstechniek toe te passen kan er energiebesparing gerealiseerd worden en daarmee ook de kosten worden verlaagd. Schneider Electric zal op zijn beurt een aantal voorbeelden uit de praktijk benoemen waarbij aanzienlijke besparingen zijn behaald.

VIRO wil bezoekers aan het event in vogelvlucht meenemen in de mogelijkheden die er zijn vanuit een technisch en procestechnologisch perspectief. Want het nemen van energiebesparende oplossingen is niet alleen noodzakelijk vanwege de hoge prijzen, ook (Europese) regelgeving en maatschappelijke druk moeten bedrijven stappen zetten.

Exposant Croonwolter&dros behandelt de vraag: wat brengt de digitalisering van het energiesysteem ons? Want er spelen tal van uitdagingen rondom de energietransitie. Denk aan het groeiende personeelstekort en de toenemende druk op het bestaande energiesysteem. Met behulp van energiemanagementsystemen kunnen industrieën plannen maken en doelen behalen.

Naast elektrificatie moet ook groene waterstof een belangrijke bijdrage leveren in het verder verduurzamen van de industrie. Yokogawa zal tijdens Energie in Industrie een lezing verzorgen over een grootschalig project om op duurzame wijze waterstof te produceren in het Holland Hydrogen-project.

Wil je hier graag bij zijn? Meld je direct aan voor een gratis bezoek aan het Energie in Industrie event.