Biobanking tools voor elektronische labjournaals

Biobanking tools voor elektronische labjournaals Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Een elektronisch labjournaal biedt een effectieve manier om resultaten te noteren, volledige traceerbaarheid en is te integreren in protocollen, samples en verschillende typen data. Maar de specifieke taken van een biobank brengen belangrijke, aanvullende eisen met zich mee. Bio-ITech presenteert tijdens LabAutomation 2020 met eLABJournal biobank-oplossingen die daar perfect aan voldoen.

Een elektronisch labjournaal is meer dan een notitie applicatie om resultaten te noteren. Naast volledige traceerbaarheid komt de meerwaarde van een elektronisch labjournaal uit de integratie van protocollen, samples en verschillende typen data. Zeker voor biobanken staat het sample management centraal. Tevens worden er vanwege de grote aantallen samples die dagelijks moeten worden verwerkt aanvullende eisen gesteld aan de automatisering, traceerbaarheid en high-throughput verwerking van samples.

Rack Scanners
Een belangrijk hulpmiddel bij de verwerking van grote aantallen samples zijn rack scanners. Deze scanners bieden de mogelijkheid om samples met datamatrix codes te scannen, samples te organiseren en high-throughput sample batch verwerking. De echte meerwaarde van deze informatie wordt zichtbaar als dit direct gekoppeld kan worden aan een sample management systeem.

Rack scanners integraties
Door de output van een rack scanner direct te integreren in een Sample Management systeem kan de sample informatie visueel worden weergegeven en een volledig audit trail and change-log worden bijgehouden. eLABJournal en eLABInventory bieden vanaf nu uitgebreide ondersteuning voor de integratie van rack scanners.

Eppendorf RackScan
Één van rack scanners die volledig wordt ondersteunt binnen eLAB is de Eppendorf RackScan. Naast bovengenoemde functionaliteiten wordt een aanvullende service aangeboden als onderdeel van het eppendorf SafeCode systeem. Ter verbetering van de traceerbaarheid en compliance wordt alle infomatie betreffende de cryostorage vials direct getoonds bij de sample informatie in eLAB.

Bent u geïnteresseerd om hier meer over te leren of bent u benieuwd naar de andere oplossingen die eLABJournal kan bieden? Bezoek dan hun stand op de informatiemarkt van LabAutomation 2020.

Schrijf nu in voor LabAutomation 2020.