Brains 4 Buildings voor duurzame gebouwen

Brains 4 Buildings voor duurzame gebouwen Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

De branche Gebouw Automatisering werkt samen met Brains 4 Buildings in een meerjarig, multi-stakeholders programma. De projecten zijn gericht op het ontwikkelen van methoden om big data uit slimme meters, gebouwbeheersystemen en Internet of Things-apparaten te benutten, het energieverbruik te verminderen, het comfort te verhogen, flexibel in te spelen op gebruikersgedrag en te besparen op de onderhoudskosten van de installatie. Een sterk consortium van bedrijven, kennisinstituten en universiteiten werkt hieraan mee.

De brains worden ingezet voor de ontwikkeling van snellere en efficiëntere modellen en algoritmen voor machine learning en kunstmatige intelligentie. Het project is gericht op utiliteitsgebouwen zoals commerciële en institutionele gebouwen. De kennis uit de vier werkgebieden van dit project wordt ook aangeboden in het programma op 9 november.

Zo spreekt dr. Rick Kramer van de TU Eindhoven over de integratie van menselijke behoeften (comfort en gezondheid) in de gebouw automatisering door kunstmatige intelligentie. Om effectief in te kunnen gaan op de dynamische aard van menselijke behoeften, richt het huidige onderzoek zich daarom op innovatieve (persoonlijke) klimaatconditioneringsconcepten en het integreren van gebruikersfeedback met slimme Gebouwautomatisering.

Met een blik op de toekomst van kunstmatige intelligentie zal het cruciaal worden, om modellen te ontwikkelen die de (dynamische) gebruikersbehoeften begrijpen en kunnen communiceren met platformen voor gebouwautomatisering.

 

Meld u hier aan voor een bezoek aan Bits, Bricks & Behaviour 2021. Het volledige programma kunt u hier vinden.