Cinergia heeft haar assortiment nu uitgebreid met ook 19” uitvoeringen van de bijzonder veelzijdige regeneratieve converters. Ook deze uitvoeringen worden geleverd met de nieuwste SIC technologie waardoor we ook een aanzienlijke verbetering zien in de specificaties. Zo is de bandbreedte van deze unit verhoogd tot 400Hz en kunnen er harmonische vervormingen worden geprogrammeerd tot maximaal 5kHz. Daarnaast is zowel de rimpel van de uitgangsstroom als van de uitgangsspanning verbeterd door de hogere schakelfrequentie. En ook de efficiëntie van deze unit is verhoogd tot bijna 94%.

Op dit moment is alleen de GE 30+ vAC/DC verkrijgbaar in een 19” rack uitvoering. Deze grid emulator / bi-directionele DC voeding heeft een vermogen van 30kVA maar binnenkort hopen wij ook de andere modellen en andere vermogens te kunnen introduceren.

In grid emulator mode is de unit te gebruiken als een constante spanningsbron voor een 3 fase grid of enkel fase grid. Ook is het mogelijk om te schakelen naar een meerkanaals AC voeding met drie onafhankelijke kanalen. In regeneratieve bi-directionele DC voeding mode hebben we een mogelijkheid van één enkel kanaal, drie gesynchroniseerde kanalen met afzonderlijke waarden, een bipolaire voeding (+- spanning) en drie volledig onafhankelijke kanalen. Deze kanalen kunnen dan weer separaat worden geprogrammeerd in CV, CC, CP en CR mode.

Ook is er ondersteunende software voor Batterij emulatie, Solar Array Simulatie en Batterij testen. Hierdoor ontstaat een unieke oplossing die geschikt is voor de meeste testtoepassingen in hernieuwbare energie, Power Hardware in the Loop (PHIL), smart grids, batterijen en elektrische voertuigen.

Voor uitgebreide specificaties van dit product verwijzen wij u graag naar de datasheet.

FHI, federatie van technologiebranches
en_GBEnglish (UK)