Compacte Frequentieregelaars serie VT1

Compacte Frequentieregelaars serie VT1 Door: Calpe BV

NIEUW LOVATO ELECTRIC COMPACTE FREQUENTIEREGELAARS SERIE VT1

 De eenvoudige, compacte en veelzijdige VT1-frequentieregelaars zijn DE oplossing voor talloze industriële en service toepassingen. Ze zijn ontworpen om driefase motoren aan te sturen en zijn ideaal voor het aansturen van pompen, ventilatoren en airconditioningsystemen, verpakkingsmachines, transportbanden, automatische deuren en vele andere toepassingen. Door het extreem compacte formaat zijn ze bijzonder geschikt voor installatie in elektrische behuizingen en machines met beperkte beschikbare ruimte..

De nieuwe frequentieregelaars VT1-serie zijn uitgerust met:

1-fase ingang 200 ... 240VAC 50 / 60Hz

3-fase uitgang    0 ... 240VAC 0 .. 599Hz

Voorzien van een aan de voorzijde gemonteerde RS485-poort voor bediening op afstand en bewaking door supervisie systemen of een PLC / HMI-controller. Ze ondersteunen het veel gebruikte Modbus-RTU-protocol voor industriële communicatie en BACnet, dat doorgaans wordt gebruikt in gebouwbeheer en HVAC-toepassingen.

De frequentieregelaars uit de VT1-serie bieden een verscheidenheid aan motorbesturingsmodi, waardoor ze uitstekend kunnen worden aangepast aan een breed scala aan toepassingen voor belastingregeling. Deze omvatten de V / F lineaire modus, die wordt gebruikt voor veel voorkomende toepassingen zoals transportbanden en assemblagemachines, kwadratische besturing, meestal gebruikt voor het regelen van pompen en ventilatoren, en sensorloze vectorregeling, die optimale prestaties biedt bij lage frequenties en voor toepassingen met een zeer dynamische snelheid variatie.

Voor toepassingen met speciale vereisten is het mogelijk om een ​​aangepaste meerpunts curve te definiëren of een boost toe te passen op de initiële koppeloutput.

De nieuwe VT1-frequentieregelaars kunnen worden geprogrammeerd met hun toetsenbord en display aan de voorzijde. De parameters zijn onderverdeeld in functionele groepen om identificatie door de gebruiker te vergemakkelijken, waardoor de inbedrijfstelling en bediening snel en gebruikersvriendelijk zijn.

Als alternatief voor conventionele programmering met het aan de voorzijde gemonteerde toetsenbord, kan de VT1-aandrijving op afstand worden geprogrammeerd met een PC met behulp van de VT1X SW-software van LOVATO Electric, waarmee de gebruiker niet alleen de parameters van de unit kan instellen, maar ook de operationele status en elektrische waarden.

De VT1 wordt op de PC aangesloten met de optionele VT1X C01 USB-kabel, terwijl de VT1X SW-software gratis kan worden gedownload van www.LOVATO Electric.com

Het motortoerental kan handmatig worden geregeld met de potentiometer aan de voorkant van de unit, of met behulp van andere besturingsopties zoals het toetsenbord van de unit, een externe potentiometer, een analoog spannings- of stroomsignaal, vooraf ingestelde frequenties die worden aangestuurd door digitale ingangen, de RS485-poort of automatische PID-regeling. De laatste optie is een regelsysteem met gesloten lus dat veel wordt gebruikt voor het regelen van pompen en ventilatoren, waarbij de omvormer automatisch het toerental van de motor regelt om een ​​bepaalde fysieke waarde constant te houden (bijvoorbeeld druk, temperatuur of debiet).

Er is ook een Autorun-functie (sequencer), waarmee de gebruiker een reeks frequentie- / tijdcycli kan programmeren, bestaande uit aangepaste voorgeprogrammeerde instellingen voor frequentie, motorrichting en stapduur.

Wat betreft de hardware, vermindert een geïntegreerd EMC-filter van categorie C2 (EN61800-3) elektromagnetische storingen. Een extern toetsenbord (VT1X C02) kan aan de voorkant van de behuizing worden geïnstalleerd om de unit extern te programmeren en te besturen.

De nieuwe VT1-frequentieregelaars zijn verkrijgbaar in de volgende vermogens: 0,2, 0,4, 0,75, 1,5 en 2,2 kW.

Voor meer informatie: info@calpe.nl

Calpe Industrial

Anthonie Fokkerstraat 53

3772 MP Barneveld

Tel. 0342-45 15 44