Complete HMI-systemen - productie op een hoger niveau met nieuwe cobots

Complete HMI-systemen - productie op een hoger niveau met nieuwe cobots Door: SCHURTER Electronics B.V.

Efficiëntie, hoge kwaliteit, ergonomie en innovatie. De ingenieurs van SCHURTER Input Systems in Duitsland en Nederland hebben met succes meer collaboratieve robots (cobots) voor de productie van complete HMI-systemen in productie genomen. Om aan de toenemende vraag in de markt te voldoen, investeert SCHURTER in het gebruik van robots bij de productie van op maat gemaakte inputsystems.

Het automatiseren van repetitieve stappen is een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van cobots in de productie. De productiviteit wordt verhoogd, de bedrijfskosten verlaagd en de kwaliteit op een constant hoog niveau gewaarborgd.

In de productievestigingen in Duitsland en Nederland worden collaboratieve robots gebruikt als ondersteuning in flexibele en universele assemblagelijnen. De nieuwe cobots maken productieprocessen eenvoudiger en bieden voordelen. Bovenal vermindert het gebruik van cobots de werkdruk voor werknemers door geautomatiseerde en nauwkeurige processtappen zoals laden, bevestigen, assembleren, enz. en maakt het ruimte vrij voor activiteiten tijdens de productie.

Het toepassingsgebied is universeel en vrij programmeerbaar. De cobots worden niet alleen gebruikt voor assemblagestappen, maar ook voor lamineerprocessen, doseren en kwaliteitsinspectie. Upstream- en downstream-processen kunnen flexibel worden ingezet en parallel werken wordt mogelijk gemaakt. Een ander voordeel is dat complexe projectspecifieke apparaten niet meer nodig zijn.

In principe leidt het gebruik van cobots tot een verhoging van de kwaliteitsborging, bijv. door lagere toleranties bij de positioneringsnauwkeurigheid en constante parameters bij de verwerking door bijv. gedefinieerde aandrukkrachten en gecontroleerde volumes bij het doseren. Een belangrijk voordeel voor de klant: De tijdsbesparing door het gebruik van cobots verkort de time-to-market voor kleine en grote series en maakt een snelle productie van prototypes mogelijk.

Bij SCHURTER duitsland bijvoorbeeld is de geïntegreerde cobot als universele montagemachine uitgerust met een handmatig wisselsysteem. Een grote verscheidenheid aan gereedschappen zoals vacuümgrijpers, pottingdispensers, lamineerwalsen of teststempels worden ermee opgepakt. Het grote voordeel is de extreem korte omsteltijden voor de productie van verschillende klantspecifieke producten.

Bij SCHURTER Electronics B.V. werd een PCAP-assemblagelijn opgezet voor het geautomatiseerd verlijmen van glas met behuizingen. De nieuwe cobot en extra dispenseerrobots ondersteunen de operator tijdens terugkerende processtappen. Dit vereenvoudigt de productie, verhoogt de flexibiliteit en minimaliseert de omsteltijden. Dit productieproces zorgt voor een nog nauwkeurigere productie en verkort de doorlooptijden.