D&E event: Nieuwe wetgeving voor IoT-apparatuur maakt security by design een noodzaak

D&E event: Nieuwe wetgeving voor IoT-apparatuur maakt security by design een noodzaak Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Op 17, 18 en 19 november vindt het Design Automation & Embedded Systems event (D&E) plaats, dit keer in digitale vorm. Tijdens dit event delen ontwikkelaars en toepassers hun kennis op het gebied van embedded systems en design automation. In drie dagen worden bezoekers door technische en interactieve webinars van de exposanten en plenaire sprekers bijgepraat over actuele thema’s.

Nieuwe wetgeving voor IoT-apparatuur maakt security by design een noodzaak
Met de snelle groei van IoT-apparaten neemt de vraag naar een betere beveiliging van deze hardware snel toe. Inmiddels is er wetgeving op komst die minimale eisen stelt aan de fabrikant. Tijdens het D&E event, dit jaar in een digitale editie, zal security engineer Arne Padmos dieper ingaan op hoe er met deze eisen rekening kan worden gehouden.

Volgens Padmos is er met name veel meer aandacht voor de beveiliging van IoT-apparaten voor de consumentenmarkt gekomen. En dat is niet voor niets: “Tijdens zijn webinar zal hij aangeven wat er in het verleden op veiligheidsgebied verkeerd is gegaan en ingaan op huidige wetgeving op dit gebied en de richtlijnen vanuit de overheid naar producenten toe. Klik hier voor het complete interview.

Het einde van 2D NAND is dichtbij – hoe nu om te gaan met het “zwakke” 3D NAND in de industrie?
De constructie van 3D NAND, ook wel bekend als V (vertical) NAND, kenmerkt zich door het feit dat deze de flash opslag is opgebouwd uit meerdere lagen. Dit in tegenstelling tot 2D NAND die bestaan uit een enkele tweedimensionale laag. De gemeten levensduur van de 3D NAND voldoen niet aan de hoge eisen die er worden gesteld aan IoT- en industriële toepassingen. Ricky Gremmelmaier van Altec (namens Elincom Electronics) neemt u in zijn presentatie mee in aantal work arounds om de zwakke plekken te vermijden en zodoende alsnog de gewenste betrouwbaarheid in levensduur en gegevensbeveiliging te bereiken. Lees meer…

De uitdagingen van het debuggen van gemengde signaalontwerpen
Ontwerpen worden steeds groter en complexer en dit heeft vanzelfsprekend een grote invloed op de verificatiecyclus. Stuart Murlis van PicoTech (namens C.N. Rood) presenteert in zijn webinar uit welke uitdagingen er zijn op het gebied van foutopsporing en verificatie en hoe u deze kunt oplossen. Uitdagingen die ruimschoots aan bod komen zijn; problemen met signaalintegriteit, het vastleggen van gebeurtenissen met hoge snelheden, timing en ruismarges, intermitterende en niet-frequente fouten en correlatie. Lees meer…

Programmeermodellen voor FPGA's
Algemeen wordt aangenomen dat traditionele methoden om een FPGA te programmeren omslachtig zijn: VHDL en Verilog bieden alleen mechanismen voor lage abstractie, terwijl de meeste synthesetools op hoog niveau gebaseerd zijn op een procedurele programmeertaal die niet past in de essentie van een FPGA.Jan Kuper van QBayLogic bespreekt een krachtig functioneel specificatiemechanisme (genaamd Clash) dat fungeert als alternatief voor reguliere benaderingen voor FPGA-design. Lees meer…

Embedded systeem en beveiliging: waarom een beveiligd element ter ondersteuning van normen en aanstaande wetgeving?
Zoals ook beschreven in de introductie van de lezing van Arne Padmos is er nieuwe wetgeving op komst voor IoT apparatuur. Nicolas Demoulin van Microchip (namens EBV) belicht in zijn presentatie de status inzake standaard en wetgeving voor connected embedded producten vanuit de ETSI (Europees Telecommunicatie en Standaardisatie Instituut), Verenigd Koninkrijk en Californië. Door deze nieuwe wetgeving en standaarden zijn veranderingen nodig voor de ontwikkeling van embedded ontwerp, waar Demoulin in zijn presentatie ook op in gaat. Denk hierbij aan Secure elements en het opschalen van nieuwe projecten van prototype, tot pre-productie tot uiteindelijke massaproductie. Lees meer…