De HSA-serie bipolaire versterkers van NF corporation

De HSA-serie bipolaire versterkers van NF corporation Door: TT&MS

NF corporation heeft de HSA-serie bipolaire versterkers uitgebreid met drie nieuwe modellen. De versterkers beschikken over een bandbreedte van DC tot 1MHz en hebben een hoge schakelsnelheid van 475V per microseconde. Met een externe signaalgenerator (max 10V input) kunnen de golfvormen worden versterkt tot 150Vp-p bij een maximale stroom van 3Ap-p, 6Ap-p en 12Ap-p. Dit alles bij een zeer lage uitgangsimpedantie die ook nog regelbaar is.

Door het bipolaire ontwerp van de HSA serie is de versterker operationeel in alle 4 kwadranten. Dit maakt het mogelijk om stroom te leveren en te absorberen bij zowel positieve als negatieve spanningen. De HSA is hierdoor uitermate geschikt om inductieve en capacitieve belastingen aan te sturen.

MODELLEN HSA BIPOLAIRE VERSTERKERS

HSA42011     DC-1MHz, 0-150Vp-p, 0-3Ap-p, DC offset,

HSA42012     DC-1MHz, 0-150Vp-p, 0-6Ap-p, DC offset,

HSA42014     DC-1MHz, 0-150Vp-p, 0-12Ap-p, DC offset,

FUNCTIONALITEIT

De versterkingsfactor van de HSA kan traploos en nauwkeurig worden ingesteld met behulp van een precisie potentiometer. Vaste versterking factoren zijn er ook en wel 1x, 10x, 20x en 50x. Indien er hogere spanningen vereist zijn kunnen 2 versterkers door middel van een gebalanceerde opstelling gekoppeld worden. Met de DC bias uitgang kan er eenvoudig een offset worden meegegeven aan de versterkte golfvorm.

TOEPASSINGEN

Het vierkwadrant ontwerp van de HSA versterker maakt de unit geschikt voor applicaties met aansturing van capaciteiten, spoelen, trafo’s en bijvoorbeeld batterijen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan meerlaagse keramische condensatoren voor toepassingen in de automobiel industrie. De capaciteit wordt hoger en de behuizing kleiner. In combinatie met een frequentie analyzer leent de HSA versterker zich uitermate goed voor het karakteriseren van deze condensatoren.

Ook voor het opmeten van resonantie karakteristieken van piezo elektrische elementen of het evalueren van de hysteresis curve bij magnetische materialen kan deze versterker perfect dienst doen.

De NF corporation HSA serie is breed inzetbaar voor het aansturen van de meest uitdagende toepassingen.

Voor uitgebreide specificaties van dit product verwijzen wij u graag naar de datasheet.