Magna-Power onthult met de ML-reeks een nieuwe serie van hoogvermogen programmeerbare gelijkstroomvoedingen van 500kW en 1000kW. Hiermee bieden ze een oplossing voor de steeds groter wordende vraag naar performante hoogvermogen DC bronnen. Met de opkomende Megawatt toepassingen op het gebied van onder meer elektrolyse (waterstofopwekking), elektrificatie van lucht- en ruimtevaart en high-performance radar toepassingen is de vraag naar oplossingen met nog meer vermogen en een grotere vermogensdichtheid sterk toegenomen.

De ML-serie is ontwikkeld met de prioriteit om zoveel mogelijk vermogen te herbergen in een zo compact mogelijk ontwerp. De krachtige en gesofistikeerde waterkoelingstechnologie van de ML-serie maakt het mogelijk om een ​​bijna viervoudige toename van de vermogensdichtheid te bereiken in vergelijking met de luchtgekoelde modellen van Magna-PowerDe 500 kW-modellen zijn ondergebracht in drie 19-inch racks, terwijl de 1000 kW-modellen slechts vijf 19-inch racks bezetten. Er is een ruime keuze aan opties en modellen beschikbaar tot 5000 Adc en 6000 Vdc (zwevend) per unit.

De Magna-Power ML-serie kan in een master-slave opstelling parallel worden aangesloten zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. Dankzij deze schaalbaarheid kunnen systemen uit de ML-serie vermogensniveaus bereiken van meer dan 10 MW en de kwaliteit en betrouwbaarheid behouden die synoniem zijn aan Magna-Power-producten.

Het robuuste ontwerp van de ML-serie voldoet aan de hoogste eisen en is opgebouwd rondom de betrouwbare Magna-Power stroom gevoede processing topologie die het toelaat deze DC bronnen tot op en over de limieten continue in bedrijf te zetten. Alle hitte producerende onderdelen zijn nu bevestigd aan een nieuw ontworpen koellichaam. Bovendien worden de transformatoren in-huis gewikkeld bij Magna-Power, met koellussen die de kern en wikkelingen direct afkoelen.

Met deze ML-serie legt Magna-Power opnieuw de lat hoger om betrouwbare oplossingen te leveren voor megawatt DC applicaties en blijft het merk de vertrouwde keuze van ingenieurs, onderzoekers en professionals over de hele wereld.  

 Voor uitgebreide specificaties verwijzen wij u graag naar de datasheet van de Magna-Power ML serie.

FHI, federatie van technologiebranches
en_GBEnglish (UK)