De SMITZH ‘OI4 Demonstrator’

De SMITZH ‘OI4 Demonstrator’ Door: UReason

De SMITZH ‘OI4 Demonstrator’

Interoperabiliteit in Industrie 4.0

Bedrijven en organisaties die slimme productie nastreven, staan ​​voor een gemeenschappelijke uitdaging: interoperabiliteit van hardware, software en datastromen tussen fabrieksoperators, Original Equipment Manufacturers (OEM's) en gebruikers.

De integratie en optimalisatie van assetbeheer en productie worden complex gemaakt door de verscheidenheid aan protocollen, OEM's, IIoT/Industry 4.0-softwareleveranciers en OT/IT-serviceproviders.

De Open Industry 4.0 Alliance

Om de integratie en acceptatie van Industrie 4.0 te ondersteunen, brengt de Open Industry 4.0 Alliance (OI4) leiders in engineering, industriële automatisering, software, hardware en service-industrieën bijeen om samen te werken en interoperabele end-to-end-oplossingen te bieden.

De Alliantie heeft de OI4-richtlijnen vrijgegeven voor ontwikkelaars om interoperabele software en apparaten te leveren, met behulp van standaarden en gericht op implementatie! Deze richtlijnen bieden een algemene manier om apparaatgegevens, diagnoses en prognoses gemakkelijk, open, effectief en efficiënt te communiceren, parallel aan de traditionele automatiseringspiramide – van de apparaten in het veld, van de werkvloer tot de cloud.

De SMITZH OI4-demonstrator

Een groep internationale en toonaangevende industrie- en onderwijspartners, ondersteund door Innovation Quarter in het kader van het SMITZH-programma, werkte aan de ‘OI4 Demonstrator’, gevestigd in het Flow Center of Excellence in de Duurzaamheidsfrabriek in Dordrecht.

Door de OI4-ontwikkelingsrichtlijnen te volgen, werd een digitaal ecosysteem voor toepassingen voor beheer van assets en process gecreëerd dat plug-and-play en generieke toegang tot gegevens in de industrie ondersteunt. De installatie bestaat uit apparaten, instrumenten en sensoren (o.a. pompen, flowmeters, kleppen, temperatuur- en druksensoren) van verschillende fabrikanten en leeftijden. Diagnostische gegevens van deze apparaten worden verzameld en geanalyseerd om onderhoud te plannen en storingen en/of storingen vroegtijdig te voorkomen.

De set-up maakt het mogelijk om eenvoudig nieuwe apparatuur en apparaten aan te sluiten.

 Flow Centre of Excellence in de Duurzaamheidsfrabriek in Dordrecht

Demonstrator-consortium

Het Demonstrator-consortium bestaat uit OI4-leden en niet-leden, gevormd door UReason, Pepperl&Fuchs, Flow Center of Excellence, Samson, M&M Software, Krohne, CodeWrights, da Vinci College, Duurzaamheidsfabriek en FOCUS-ON.

Voordelen

De demonstrator beoordeelt of naleving van de OI4-publicaties haalbare en verbeterde interoperabiliteit biedt bij het onboarden van apparaten/sensoren in de procesindustrie en evalueert de voor- en nadelen van het volgen van de OI4-richtlijnen.

Met het project wordt de industrie getoond hoe de bediening tussen apparaten kan worden vereenvoudigd. OEM's kunnen het gedrag van hun apparatuur, instrumentatie en processen testen in een werkelijke installatie.

Prijswinnaars!

Op 3 december 2021 won de Demonstrator de Open Industry 4.0 Alliance Implementation Award 2021. Het project overtuigde de jury door het feit dat OI4-leden en niet-leden een gezamenlijke oplossing ontwikkelden die direct door eindklanten kan worden gebruikt en niet louter een showcase is en snel vergeten.

Meer Informatie

www.ureason.com