Doe jij mee aan de tweede editie van de Beste Soldeerder van de Benelux?

Doe jij mee aan de tweede editie van de Beste Soldeerder van de Benelux? Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Na de succesvolle eerste editie in 2019 hebben we ook deze editie weer de verkiezing van de Beste Soldeerder van de Benelux. Elke beursdag strijden professionals ‘live’ met elkaar op de beursvloer om de felbegeerde titel ‘Beste soldeerder van de Benelux.’ Deelnemers moeten binnen een strakke tijdslimiet van 45 minuten diverse componenten en connectoren op een printplaat solderen. Een uitdagende klus die, naast een vaste hand, zowel vakmanschap als stalen zenuwen vereist. Heb jij minimaal 1 jaar ervaring als professioneel soldeerder? Meld je dan hier aan voor de beurs én voor de competitie.

Solderen is nog steeds een essentieel onderdeel van het productieproces van elektronica, maar dit beseft niet iedereen. Daarom zetten we met deze verkiezing de klassieke vakman in het zonnetje! Opleidingsinstituut PIEK jureert de deelnemers op verschillende criteria. Elke beursdag maken we bekend wie de dagwinnaar is van de ‘Beste Soldeerder van de Benelux’- competitie. De drie winnaars ontvangen niet zomaar een prijs, maar een Weller soldeerstation.

Deze competitie is mogelijk gemaakt door de volgende exposanten: 3T, Cobar Europe, Conrad, Human Workspace, Lemo Connectors, NCAB Group, Phuntronix, Romex en Tooltronics. Zij leveren allemaal een bijdrage aan dit project, van het design van de printplaat tot aan het leveren van componenten, de PCB, verbruiksmaterialen, soldeerstations en het meubilair.