E&A-beurs spraakmakender dan ooit

E&A-beurs spraakmakender dan ooit Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

De voorbereidingen voor Electronics & Applications, de grootste beurs voor industriële elektronica in de Benelux, zijn in volle gang. De beurs belooft dit jaar weer groots te worden, met negen seminars, drie spraakmakende projecten en toonaangevende plenaire sprekers. E&A is van 26 tot en met 28 september in Jaarbeurs Utrecht.

Op de beurs worden de nieuwste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van elektronica en applicaties getoond. De hele elektronicaketen passeert de revue: van kunstmatige intelligentie tot supply chain management en van hardware design tot applicatie (of software) ontwikkeling . Of je nou een techprofessional bent of gewoon iemand met een grote interesse in elektronica en automatisering;  E&A biedt voor ieder wat wils.

Vernieuwende seminars
Een van de hoogtepunten zijn de inhoudelijke seminars. Het lezingenprogramma biedt technische presentaties over actuele onderwerpen in de elektronica- industrie. Dit jaar is er in het seminarprogramma ook aandacht voor nieuwe onderwerpen: E-mobility, Circulariteit en het zoeken en binden van technisch personeel.

Op de beursvloer presenteren meer dan honderd exposanten hun nieuwste producten en diensten. Dit geeft bezoekers de gelegenheid om in korte tijd hun kennis bij te spijkeren over de nieuwste technologieën en om te netwerken met professionals en (con)cullega’s uit de sector.

Beursgadget
Ook dit jaar is er weer een unieke beursgadget: de lichtgevende onderzetter, naar het voorstel van lidbedrijf Ideetron. De onderzetter bevat een sensor die ledlampjes activeert na beweging waardoor de lichtjes vanzelf aangaan als je er bijvoorbeeld een kopje op zet.  Een leuk én praktisch concept dat zeker in de smaak zal vallen bij bezoekers en exposanten! Belangstellenden kunnen met eigen ogen zien hoe de gadget geproduceerd wordt. Op het demoplein staat een Live Productielijn opgesteld met machines waar maar liefst 750 onderzetters ter plaatse bestukt worden, de helft van het totale aantal gadgets. De ervaring leert dat dit veel bezoekers trekt.

Verkiezing Beste Soldeerder van de Benelux
Natuurlijk mag de verkiezing voor ‘De Beste Soldeerder van de Benelux’ niet ontbreken op de beurs. Soldeerprofessionals wagen zich aan een uitdagende soldeeropdracht en gaan de strijd aan met de concurrenten op de beursvloer. Dit zorgt altijd weer voor de nodige spanning en mooie beelden!

Meer informatie over de beurs