E&A zoekt de beste soldeerder van de Benelux!

E&A zoekt de beste soldeerder van de Benelux! Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Welke vakman of vakvrouw mag zich de ‘Beste soldeerder van de Benelux’ noemen?  Tijdens deze competitie die ‘live’ plaatsvindt op de beursvloer van Electronics & Applications 2021 nemen professionele soldeerders het tegen elkaar op. Binnen vijftig minuten moeten zij componenten en een grote connector op een printplaat solderen. Deze wedstrijd is bedoeld om solderen op de kaart te zetten, omdat dit ambacht nog steeds een essentieel proces is. Geïnteresseerden kunnen zich nu inschrijven voor de competitie die van dinsdag 28 tot en met donderdag 30 september gaande is in de Jaarbeurs.

Opleidingscentrum Piek jureert de deelnemers op verschillende criteria en kiest elke beursdag een winnaar uit. Drie gelukkige soldeerders mogen naast de eretitel ‘Beste soldeerder van de Benelux’ met een Weller soldeerstation huiswaarts keren. De inschrijvingen zijn inmiddels geopend, maar enige haast is geboden. Er is immers een beperkt aantal plekken beschikbaar!

Er zijn wel enkele voorwaarden verbonden aan deelname. Zo moeten de inschrijvers minimaal één jaar ervaring als professionele soldeerder hebben. Ook moet het solderen van componenten en connectoren geen probleem opleveren. U kunt zich hier aanmelden voor deelname. Inschrijvers krijgen automatisch toegang tot de vakbeurs. Als u meer wilt weten over deelname kunt u contact opnemen met Miranda van Wijk.

Veel te beleven
De competitie ‘Beste soldeerder van de Benelux’ is mogelijk gemaakt door een aantal exposanten van de beurs. Zo ondersteunen Cobar Europe BV, Conrad Electronic, 3T, Human Workspace, Lemo Connectors, NCAB Group, Romex BV en Tooltronics de wedstrijd. Naast deze competitie die op de beursvloer plaatsvindt, valt er veel meer te beleven in de Jaarbeurs. Beursgadget E&A Parrot komt voor het oog van de bezoekers tot stand en op het productieplein zijn verschillende productdemonstraties te bekijken. Verder is er ruimte voor verschillende seminars die tevens via livestreams te volgen zijn.