EMS bedrijven slaan de handen ineen

EMS bedrijven slaan de handen ineen Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Sinds eind 2019 heeft een groep van EMS bedrijven de handen ineen geslagen. Naast dat zij gezamenlijk lid zijn van FHI Industriële Elektronica, versterken zij elkaar door in het EMS cluster het gesprek met elkaar aan te gaan. Gezamenlijk worden actuele marktontwikkelingen en vraagstukken besproken. Daarnaast worden diverse gethematiseerde bijeenkomst georganiseerd met gastsprekers vanuit het brede netwerk.

Lid worden van het EMS Cluster? Dat kan! Als FHI lid kunt u gratis deelnemen aan het EMS cluster. Heeft u interesse? Stuur ons een mail!

Non-disclosure agreement (NDA) - De afgelopen periode heeft het cluster een gezamenlijke NDA opgesteld met behulp van juridisch partner LexSigma. De NDA wordt door diverse clusterleden gebruikt om zoveel mogelijk eenduidigheid te creëren in de markt. De NDA is voor FHI leden af te nemen tegen een kleine vergoeding. Stuur een mail voor meer informatie.

Bijeenkomst over machine-to-machine communicatie - Op 17 september heeft de digitale clusterbijeenkomst over machine-to-machine communicatie (M2M) plaatsgevonden. Gastsprekers van Mycronic en ASM namen de aanwezigen mee in presentaties over de Hermes standaard en CFX communicatie. De presentaties werden gevolgd door een interessante discussie over de communicatie tussen machines en vooral de uitdagingen die dit met zich meebrengt. Hoe kan ervoor gezorgd worden dat de machines goed met elkaar communiceren zonder dat hiervoor verschillende systemen nodig zijn? En hoe kan de data worden opgeslagen in een centrale database? Dit zijn enkele vragen die aan bod zijn gekomen tijdens de bijeenkomst. FHI houdt contact met Mycronic en ASM over de laatste ontwikkelingen op het gebied van M2M communicatie.

Gezamenlijk marktonderzoek - Vanuit het EMS cluster is de wens uitgesproken deel te nemen aan een gezamenlijk marktonderzoek. Hiervoor is contact gelegd met de NEVAT voor de zogeheten 'benchmark'. "Een benchmark kan omschreven worden als een vergelijkend onderzoek waarbij de resultaten van bedrijven worden onderzocht. Voor veel bedrijven binnen dezelfde sector is het interessant om elkaars activiteiten te vergelijken" - NEVAT. Als cluster wordt gezamenlijk deelgenomen aan de Benchmark tegen een gereduceerd tarief.