Extra 9 miljoen euro subsidie beschikbaar voor werkgevers

Extra 9 miljoen euro subsidie beschikbaar voor werkgevers Door: FHI federatie van technologiebranches

Werkgevers kunnen tot en met 28 februari 2021 weer meedoen voor een subsidieaanvraag bij Tel mee met Taal. Vanwege de coronacrisis is de beschikbare subsidiepot vergroot naar 9 miljoen. Tevens krijgen subsidieontvangers langer de tijd om activiteiten af te ronden. Zo wordt de bestedingstermijn verlengd van 12 naar 18 maanden.

Deze subsidieregeling is gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid en loopt van 2021 tot 2024. Er kan subsidie worden aangevraagd tot en met 28 februari aanstaande. Dit kan voor opleidingstrajecten ter verbetering van taal, rekenen of digitale vaardigheden op de werkvloer. Het subsidiebedrag is van toepassing op het gehele traject, dus ook inclusief voor- en nazorg.

Voor werkgevers zitten er veel voordelen aan het aanvullend investeren in deze basisvaardigheden. Zo zorgt een verbetering voor minder fouten op de werkvloer en een lagere werkstress. Dit heeft tot gevolg dat het ziekteverzuim omlaag gaat en werknemers met meer vertrouwen naar werk gaan. Ook communiceren zij efficiënter en effectiever. 

In totaal is bijna 9 miljoen euro beschikbaar en van de gemaakte kosten wordt 67 procent vergoed. Een aanvraag kan een omvang hebben van maximaal 125.000 euro. Meer informatie is te vinden op de website van Tel mee met Taal.

FHI volgt de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. In dit dossier kunt u nieuwsartikelen en FAQ’s terugvinden die over de virusuitbraak en de gevolgen gaan. Heeft u juridische vragen? Mail naar corona-arbeidsrecht@fhi.nl of corona-commercieel@fhi.nl.