Extra subsidie praktijkleren voor leerbedrijven

Extra subsidie praktijkleren voor leerbedrijven Door: FHI

Het Kabinet heeft besloten om een extra impuls te geven aan de regeling praktijkleren voor leerbedrijven. Ze trekt voor de studiejaren 2020-2021 en 2021-2022 ieder jaar 10,6 miljoen euro extra uit. Dit geld is specifiek bedoeld om werkgevers te stimuleren BBL-plekken aan te blijven bieden, ondanks de coronacrisis.

De extra stimulering komt ter ondersteuning van het actieplan stages en leerbanen van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleen (SBB). Doel van dit plan is om ervoor te zorgen dat er voldoende stages en leerbanen zijn voor de meer dan 500.000 mbo-studenten en aankomende studenten.

Door de coronacrisis is dit doel onder druk komen te staan en daarom heeft minister Van Engelshoven besloten om extra geld te investeren. Hierbij is er wel een selectie van leerbedrijven gemaakt. Dit komt doordat het beschikbaar gestelde bedrag niet voldoende is om alle werkgevers van een voldoende hoge subsidie te voorzien.

Leerbedrijven met een hoofdactiviteit die in dit overzicht staan komen in aanmerking voor de extra subsidie praktijkleren. Dit hangt af van uw SBI-code. Als uw bedrijf bijvoorbeeld actief is in de vervaardiging van farmaceutische grondstoffen, vervaardiging van elektrische apparatuur of een groothandel is, dan kunt u aanspraak maken op een extra subsidie. Zie de website van het RVO voor meer informatie over de subsidie.