FHI Leden Netwerkbijeenkomst: broedplaats WAR

FHI Leden Netwerkbijeenkomst: broedplaats WAR Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Voor alle FHI-leden organiseren we op donderdagmiddag 30 juni in Leusden een inspirerende netwerkmiddag. Om frisse ideeën op te doen hebben we De WAR uitgenodigd. Dat is een broedplaats voor innovatie, duurzaamheid, kunst en techniek.

Harmen Zijp en Diana Wildschut waren veertien jaar geleden de grondleggers van culturele broedplaats De WAR. De broedplaats, volledig ongesubsidieerd en zelfvoorzienend, is gegroeid tot een onmisbare plek voor iedereen die op zoek is naar een weg ‘buiten de gebaande paden’.

De WAR is gevestigd in de voormalige Willem 3 kazerne in Amersfoort. WAR wil een breed publiek inzicht geven in de nieuwste wetenschappelijke doorbraken. Ook poogt De WAR eigen ideeën uit te werken door toegepaste kennis en de nieuwste technologie. Daarbij hanteert de broedplaats het adagium: “Goed idee! Daar is het gereedschap. Ga het maar doen!”

Binnen het opgebouwde netwerk  van WAR is de kennis aanwezig om tegengekomen problemen op te lossen en vonden inmiddels meer dan twintig projecten op het gebied van innovatie, duurzaamheid, creativiteit, educatie vonden hun weg.

Een leuk voorbeeld is het Citizen Science project Meet je Stad. Bij dit initiatief voor ‘burgerwetenschap’ vindt het proces van wetenschap niet plaats aan een universiteit, maar gewoon met mensen uit de stad Amersfoort. ‘Burgers’ meten bij dit project de temperatuur, luchtvochtigheid, lichtinval en fijnstof in hun stad. Zij leren hiervoor hoe een bepaalde sensor werkt, hoe je een grafiek maakt uit meetgegevens en wat de invloed is van klimaat op… noem het maar op.

De WAR heeft ook verschillende ‘open’ labs waar iedereen gebruik van kan maken. Zo is het FabLab er voor de nieuwste digitale productietechnieken. In het Biolab doe je onderzoek op het gebied van biologie of scheikunde. En in het TransitieLab wordt gewerkt aan kleinschalige lowbudget-oplossingen voor duurzame energie en voedselvoorziening.

Kortom, de wereld verandert! Laat je op 30 juni bij FHI inspireren aan de hand van de denkwijze van De WAR over duurzaamheid, open kennis, eigen initiatief evolutie en diversiteit.

Inschrijven
Meld je als FHI-lid nu aan voor deze interessante leden netwerkbijeenkomst. Een bezoek is kosteloos. De bijeenkomst begint om 15:00 uur en duurt tot circa 16:45 uur. Na afloop is er een netwerkborrel.