FHI Tech Stories: CO2-neutraal en duurzaam werken op het lab bij NBS Scientific

FHI Tech Stories: CO2-neutraal en duurzaam werken op het lab bij NBS Scientific Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

NBS Scientific heeft groot nieuws dat ze graag met de buitenwereld wil delen: dit jaar is NBS Scientific CO2-neutraal geworden. Wij feliciteren NBS Scientific en hopen dat velen haar volgen. Voor FHI Tech Stories spreken we met Marketing Director Sophie Deneer van NBS Scientific.

Door: Hans Risseuw

Vorig jaar heeft NBS Scientific haar CO2-uitstoot wereldwijd in kaart gebracht en maatregelen genomen om deze de komende jaren verder te reduceren. De overgebleven CO2-emissies worden gecompenseerd door middel van het planten van bomen.

NBS Scientific is een leverancier van innovatieve, kwalitatieve laboratoriumproducten met een focus op duurzaamheid. De producten van NBS Scientific kun je onderverdelen in: monster afname, monster opslag, monster verwerking, vloeistof verwerking en laboratorium automatisering.

NBS Scientific streeft er in 2023 naar om, naast de bestaande ISO 9001-certificering, ook de ISO 14001- certificering rond te krijgen. Hierdoor worden diverse milieuaspecten in de organisatie beheerst en continu verbeterd.

Duurzaamheid op het lab is een groeiende ontwikkeling binnen de laboratorium technologie. “Wij zien verschillende initiatieven ontstaan in de markt,” zegt Sophie Deneer, “waaronder het ACT-label. Dit is het eerste milieu-impactfactorlabel voor laboratoriumproducten en is ontwikkeld door My Green Lab.” ACT, wat staat voor verantwoording, consistentie en transparantie, is ontworpen om informatie te verschaffen over de milieu-impact van laboratoriumproducten. Deze informatie kan inkopers transparantie bieden bij de aanschaf van laboratoriumproducten.

NBS Scientific is al sinds 2012 lid van FHI. Zij vallen onder de branche Laboratorium Technologie. De meerwaarde van het lidmaatschap bij FHI ligt volgens NBS Scientific op meerdere vlakken. De combinatie van interessante statistiekgroepen en workshops/trainingen, informatiesessies over actuele onderwerpen, deelname aan beurzen met ledenkorting en de algemene leveringsvoorwaarden. Ook de voorbeelden van servicecontracten die FHI aan haar leden ter beschikking stelt, maken een lidmaatschap de moeite waard volgens Deneer. Daarnaast overweegt NBS Scientific om gebruik te maken van de tenderservice.

Van de beurzen en evenementen die FHI organiseert is NBS Scientific een trouwe bezoeker van LabAutomation en de WoTS. Ook voor de nieuwe beurs LabNL heeft het bedrijf zich ingeschreven.