FPGA IP-ontwerpen voor multi-qubit besturingssystemen

FPGA IP-ontwerpen voor multi-qubit besturingssystemen Door: FHI federatie van technologiebranches

De complexiteit van het synchroniseren van meerdere stuursignalen neemt toe naarmate het aantal qubits toeneemt. Door gebruik te maken van een open field-programmable gate array (FPGA)-architectuur, bieden de modulaire en schaalbare oplossingen flexibiliteit en lage latentie, terwijl kosten en ruimte worden geoptimaliseerd. Keysight Technologies heeft FPGA -architectuur ontwikkeld voor technische leiders in kwantum, van postdocs en promovendi tot hoofdonderzoekers en CTO’s. Jose Luis Preciado presenteert dit bijzondere werk.

In de afgelopen twee decennia zijn supergeleidende kwantumcircuits overgegaan van fundamenteel onderzoek naar een prominent industrieel en academisch platform voor kwantumcomputers. Daaropvolgende verbeteringen in coherentietijden, gate-fidelity en schaalbaarheid hebben hardwarefabrikanten ook gemotiveerd om het kwantumecosysteem te betreden. Door klassieke besturingshardware te leveren die is afgestemd op kwantumtoepassingen, kunnen ingenieurs de prestaties van de kwantumprocessor naar een hoger niveau tillen.

De spreker Jose Luis Preciado behaalde zijn Master in Telecommunicatie Engineering van UPC Barcelona (1989) en heeft een Master in Marketing Research van UB Barcelona (2001). Hij was ook de voormalige CMO bij Signadyne, een startup-bedrijf gespecialiseerd in complexe besturingssystemen voor kwantumtoepassingen dat in 2016 werd overgenomen door Keysight Technologies. De hardware en software producten van Signadyne vormen de pijlers van de Quantum Engineering Solutions bij Keysight Technologies.

Meld u hier aan voor een bezoek aan het RF Technology event 2021. Het volledige programma kunt u hier vinden.