Gebouwd voor de zon, gericht op efficiency

Gebouwd voor de zon, gericht op efficiency Door: Panasonic Industry Benelux

Nieuwe omstandigheden vragen om het vermogen je snel aan te passen. Experimenteren, doorzetten: de studenten van Solar Team Twente weten er alles van. Net als de andere deelnemers bereidde ook het Twentse team zich met de eigen zonneauto voor op de jaarlijkse Solar Change in Australië. Totdat bleek dat de race daar vanwege de coronarestricties niet door kon gaan. En de teams op zoek moesten naar een alternatief, en zo uitkwamen bij een race door het Marokkaanse Atlasgebergte.

Inspireren is de échte winst
Met de zonneauto door bergachtig gebied in plaats van over vlak terrein: het is uitdagend. En fascinerend net zo goed. Ook voor de Twentse studenten, die uiteraard hopen op de zege tijdens de Challenge die binnenkort plaatsvindt. Toch is er voor het team meer dan dat. Efficiency, zuiniger en bewuster omgaan met energie: met het oog op een duurzame toekomst is het aan de studenten om met hun zonneauto vooral te inspireren. Het team zoekt voortdurend naar nét die paar procent meer. En draagt zo bij aan de energietransitie waar we allemaal mee te maken hebben.

Untiring Effort for Improvement


RED Horizon, zoals de nieuwe auto van Solar Team Twente heet, is het resultaat van eigen engineering en productie. De studenten doen heel veel zelf, waar nodig ondersteund door oud-teamleden en de input van sponsors en bedrijven. Zo was er ook een vraag aan Panasonic Industry, gericht op efficiency en safety. Waar die toe leidde? En hoe we ermee bijdroegen aan Untiring Effort for Improvement, dat deel uitmaakt van onze zeven principes? Je leest het in onze special over Solar Team Twente.

Veel leesplezier!

Team Panasonic Industry