Green Building Talks: File op het Elektriciteitsnet

Green Building Talks: File op het Elektriciteitsnet Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Met het groeiend aantal duurzame energieprojecten en de elektrificatie van processen komt ons elektriciteitsnet onder druk te staan. Daarbij gebruiken we steeds meer energie op piekmomenten, voor bijvoorbeeld het opladen van elektrische auto’s. Dit heeft invloed op het opschalen van de industrie of het bouwen van nieuwe huizen, omdat nieuwe aansluitingen niet altijd mogelijk zijn. Netbeheerders zijn druk bezig met het opschalen van de capaciteit, maar hoe kunnen we het netwerk toekomstbestendig maken? In de laatste Green Building Talks: File op het elektriciteitsnet bespreken verschillend experts, stakeholders en professionals hoe we moeten omgaan met netcongestie en welke oplossingen denkbaar zijn.

Bekijk hieronder de hele aflevering van Green Building Talks

 

Over de sprekers

Vanuit ABN AMRO is Leontien de Waal als Sector Banker Bouw verantwoordelijk voor het volgen van de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de gebouwde omgeving en de subsectoren. Daarmee is ze een klankbord voor ondernemers, investeerders en andere stakeholders op het snijvlak van onder andere duurzaamheid en circulaire innovatie.

Jan Kadijk is Manager Kennis & Innovatie bij de Dutch Green Building Council. In die functie ontwikkelt hij samen met teams verschillende kennissessies en trainingen. Hij werkte eerder aan kennisoverdracht rond ruimtelijke kwaliteit, regionale samenwerking en slimme steden bij het Nirov (Nederlands Instituut voor Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting), de Nieuwe Kaart van Nederland, Platform31 en Smartsensors.me. Kadijk is naast zijn werk bij DGBC actief als bestuurslid/programmeur bij stadsplatform TOPdelft.

Huibert Baud is Directeur Klant & Ontwerp en Manager Strategie & Innovatie bij Nederlandse regionale netbeheerder Liander. Liander is onderdeel van netwerkbedrijf Alliander. Bij de afdeling Strategie en Innovatie beoordeelt Huibert de impact van langetermijntrends op de netten en het functioneren van Liander.