Groot aanbod NIR analyzers voor precisielandbouw

Groot aanbod NIR analyzers voor precisielandbouw Door: Inventech Benelux BV

NIR (Near-Infrared) analyzers worden in de precisielandbouw gebruikt om snel en non-destructief informatie te verschaffen over de chemische samenstelling van gewassen en bodems. Deze technologie maakt gebruik van het nabije-infrarode deel van het elektromagnetische spectrum om de interactie tussen licht en materie te meten. Hier zijn enkele toepassingen van NIR-analyzers in precisielandbouw:

  1. Bodemanalyse:

    • Nutriënten: NIR-analyzers kunnen de bodemsamenstelling meten, waaronder de concentraties van essentiële nutriënten zoals stikstof, fosfor en kalium. Dit stelt boeren in staat om precieze bemestingsstrategieën te ontwikkelen.

    • Bodemtextuur: Ze kunnen ook de bodemtextuur analyseren, wat belangrijk is voor het begrijpen van waterdoorlatendheid en het beheren van irrigatie.

  2. Gewasanalyse:

    • Vochtgehalte: NIR-analyzers kunnen het vochtgehalte in gewassen meten, wat nuttig is voor het optimaliseren van irrigatiepraktijken en het vermijden van overbemesting.

    • Nutriëntengehalte: Ze kunnen de chemische samenstelling van gewassen analyseren, inclusief de concentraties van voedingsstoffen zoals stikstof, fosfor en kalium. Dit helpt bij het afstemmen van meststoffentoevoegingen.

    • Ziekten en plagen: NIR kan ook worden gebruikt om vroegtijdige tekenen van ziekten of plagen in gewassen te detecteren door veranderingen in de chemische samenstelling te identificeren.

  3. Oogsttijdstipbepaling:

  4. Kwaliteitscontrole:

  5. Precisiebemesting en -irrigatie:

    • Door gedetailleerde informatie over bodem- en gewassamenstelling te verstrekken, kunnen NIR-analyzers worden gebruikt om precisiebemesting en -irrigatie toe te passen, waardoor de inputkosten worden verminderd en de opbrengsten worden geoptimaliseerd.