In Memoriam: Gerbert-Jan Meijerink

In Memoriam: Gerbert-Jan Meijerink Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Sommige zaken verwacht je niet te hoeven schrijven en dan gebeurt dat toch. Op vrijdag 25 augustus 2023 ontving FHI het trieste bericht dat Gerbert-Jan Meijerink die dag gecremeerd zou worden in Nieuw-Vennep.

Het verdriet is groot.

Gerbert-Jan was namens Mulder-Hardenberg vanaf het begin van IT Room Infra (een event voor datacenters en bedrijven met computerruimtes) in 2007 actief en positief betrokken.

Zijn karakter scheen altijd. De twinkeling in zijn ogen, de rust in zijn handelen en de vriendelijke contacten met allerlei andere leden van FHI vielen vanaf het begin op. Als je zijn presentatie bezocht, dan ging het wellicht over iets voor de hands liggend: Hoe kan je kabels op een goede manier ordenen?

Als je in de praktijk ziet hoe chaotisch en slordig het kabelmanagement werd gedaan, dan is het zeer prettig dat er mensen en bedrijven zijn, die alles ontwarren.

Dit gaat dus over Gerbert-Jan. Waar sommige leden de druk verhoogden en anderen zeer sterk de markt erbij wisten te betrekken, kon hij de mensen om hem heen met een glimlach ontwarren. Hij was benieuwd naar je. Hij dacht met je mee.

Gerbert-Jan was daarom ook op zijn plek in de stuurgroep van IT infra. Hij kende alle kanten van het vak en kende iedereen. Hij wist met de anderen het nieuwe karakter in het event en de groep leden te brengen. Met technische mogelijkheden problemen oplossen voor klanten is een coöperatief proces en Gerbert-Jan verpersoonlijkte dat.

Dat heeft dus ook een sterk persoonlijke afdronk. De mensen om hem heen hebben ook vooral mogen genieten van dat karakter. Daarom was het bericht een schok en daarom gaan enorm veel mensen hem missen.

FHI bedankt Gerbert-Jan Meijerink voor zijn grote rol in de vereniging.

 

Paul Petersen