In memoriam: Henk de Folter

In memoriam: Henk de Folter Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Met diepe droefheid hebben we kennis genomen van het overlijden van Henk de Folter. Henk was voor ons meer dan alleen een zakelijke relatie; hij was een gewaardeerd en aimabel persoon die veel heeft betekend voor de FHI branches en vooral daarin voor Industriële Elektronica.

Binnen FHI speelde Henk een belangrijke rol, direct betrokken vanuit de bedrijven Tektronix en Fluke, beide toonaangevend in het ontwerpen en produceren van geavanceerde test- en meetapparatuur. Henks persoonlijkheid sloot perfect aan bij het doel van deze apparatuur. Hij was rationeel, technisch bekwaam en had commercieel inzicht. Dankzij zijn uitstekende communicatieve vaardigheden wist hij bruggen te slaan tussen mensen, organisaties en verenigingen.

Van 1988 tot 1997 was Henk bestuurslid van de brancheorganisatie voor Industriële Elektronica. Samen met andere prominente personen uit de branche heeft hij het fundament gelegd voor de huidige vereniging.

Vanaf 2005 speelde de Stichting Recycling Technologische Apparatuur (RTA) een belangrijke rol. Leden werden gehouden om te rapporteren hoeveel elektronische apparaten zij op de markt brachten en waren verantwoordelijk voor het terughalen en recyclen ervan. Met het FHI bureau heeft Henk een uitstekend systeem opgezet, onder de noemer 'Simpelweg'.