'Inflatie van 9,5 procent mogelijk bij blijvend hoge energieprijzen'

'Inflatie van 9,5 procent mogelijk bij blijvend hoge energieprijzen' Door: FHI, Federatie van Technologie Branches
  • Het herstel van de Nederlandse economie wordt gehinderd door de oorlog in Oekraïne. Als de energieprijzen zo hoog blijven, dan zal de inflatie dit jaar uit kunnen komen op 9,5 procent, zo meldt RTL Nieuws op basis van verwachtingen van de Nederlandsche Bank.
  • De Britse centrale bank heeft opnieuw de rente verhoogd. De rente komt nu uit op 0,75 procent, schrijft het FD. Bij de verhoging zou rekening zijn gehouden met de inflatie die in april op 8 procent uit zou kunnen komen.
  • In februari werden in de Europese Unie 719.465 nieuwe auto’s verkocht. Dat is een daling van bijna 7 procent, meldt autobranchevereniging ACEA. Vooral het chiptekort zou de lage verkoop verklaren.
  • In de afgelopen drie maanden is het aantal werklozen gedaald met gemiddeld achtduizend per maand, meldt het CBS. Het totaal aantal werklozen kwam daarmee in februari uit op 336 duizend. Het gaat om het laagste niveau sinds 2003.
  • De aangekondigde verlaging van de accijnzen op brandstoffen zal ook gaan gelden voor lpg en lng gelden. Dat schrijft NU.nl. De verlagingen gaan per 1 april in.